Sitä on kyllä tullut harrastettua. Ei oo oikeen jaksanu mitään ihmeempiä, kunhan on töissä käynyt ja telkkaria katsonut, välillä jonkun perheenjäsenen tai kaverin kanssa istunut iltaa. Kokkailutkin on jääneet aika vähille, tai ainakin niiden kuvailut. Muutama kuva kamerasta kuitenkin löytyi, joten jotain julkaistavaakin on!

 

cch.jpgcch2.jpg

Reilu kolme viikkoa sitten hengailtiin ystävän kanssa pitkä lauantaipäivä, ja kokkailtiin evästä. Menuussa oli jauheliharisottoa ja vihersalaattia ja ihan "luksus"juomista eli sitruunavichyä. Tätä samaa settiä käytin itseasiassa uudestaan tällä viikolla, ja just sain syötyä risottokattilan tyhjäksi :)

Tulee muuten risotosta ihan erilaista, kun käyttää tavallisen pitkäjyväisen riisin sijaan kunnon risottoriisiä! Kuvissa oleva satsi ja tämän viikon aikana tekemäni kattilallinen on risottoriisistä tehty. Ja jotenkin mikrolämmitteisenä ruoka on paljon parempaa, kun tuo risottoriisi on vähän paksumpaa ja "jankimpaa", eikä jää niin irtonaiseksi kuin tavallinen riisi. Se myös sitoo vähän enempi vettä, joten suutuntuma on pehmeämpi.

Tässä tämän viikon annoksessa käytin pitkästä aikaa jauhelihaa, jossa paketin mukaan on vähemmän kuin 20% rasvaa. Ja tuntui olevan tosi rasvaista, kun viimeksi oon ostanut 15%-merkinnällä varustetun paketin... Noo, eipä siinä, hyväähän se oli!

Kuvissa muuten näkyy hienosti mun musta, kätevän kokoinen ruokapöytä ja ihana mummuni virkkaama liina. Terkkuja!

 

leikup.jpg

Tää kuva vaan oli pakko ottaa, sillä oli alkamassa leipomisen paras osa-alue: Taikinakupin kaapiminen ja nuoleminen! Oon ehkä henkisesti sitte viisvee tai jotain, mutta tää on vaan niin parasta kun saa tuon rapsutella nuolijalla tai pikkulusikalla...

Niin ja tosiaan tuolla kerralla tuli leivottua ah niin täydellistä mutakakkua. Viime kerrasta ei ole järin kauaa aikaa mutta olihan tuota elämystä jo ehtinyt kaivata! Koko kakku ei mennyt omiin suihin, sillä sain viime lauantaina kaverin kylään ja syömään tuoretta mutaa :)

mudcak.jpg

 

Maanantaina leipasin toisen kerran, sillä leivontamargariini oli menossa vanhaksi, enkä halunnut heittää 200g pakettia roskiin. Kaivoin pari pakettia marjoja pakkasista, pyöräytin piirakkataikinan ja paistoin herkullisen puolukka-mustikka-piirakan :) Syömiseen sain apua tälläkin kertaa, nimittäin kärräsin yhden rasiallisen kotiin isoveljen ja hänen tyttöystävänsä, serkkupojan ja isän hävitettäväksi. Ainakaan kaksi ensimmäiseksi mainittua eivät uskaltaneet torua että olisi jotenkin pahalta maistunut!

pmpii.jpg

 

Viime viikolla meinasin kuvata uuden "päivän saldon", mutta se jäi vähän puolitiehen, sillä muistin kuvata vain aamupalan...:

jugaam.jpg

Kuvassa on siis maustamatonta jugurttia mansikoilla ja itsetehdyllä myslillä. Näköjään aika jugurttipainotteinen, koska yleensä mun sörsselit on tosi rakeisia ku tungen sitä mysliä niin paljon joukkoon... Namnam!

 

laulou.jpg

Viimeinen julkaisematon kuva on viime viikolta mun lauantain lounaalta. Paistelin viimeiset osaset pakkasen wokkivihannespussista, keitin pari ekstraporkkanaa vielä ja söin raejuuston kanssa. Tän hotkaisin olevinaan hirveellä kiireellä naamaan, ja hetken päästä olikin sitten paha olo kun ei ollut pureksinut ruokaa kunnolla... Pitäis aina muistaa nautiskella ruuasta kunnolla ja ymmärtää olla syömättä sitten jos on liikaa lautasella!