Tämän kesän toinen kolmen päivän lomani eli juhannus! Äitini ja isäni viettivät eilen perjantaina kahdettakymmenettäkuudetta hääpäiväänsä joten tarjouduin tekemään ruokaa kotona ennen juhannusrientoihin lähtöä. Äitihän oli tästä kokkaamiseen hivenen kyllästyneenä erittäin onnessaan. Suunnittelin viikkoa aikaisemmin kaikki kolme ruokalajia ja keskiviikkona jaoin ostoslistan meidän kesken ja lähdin kauppaan ostamaan oman osani.

Alkuruuan teon aloitin ihan ensimmäisenä, sillä siihen kuului pitaleipien teko. Leipasin leivät tyyliin ensimmäisenä kun kotiin pääsin, jotta ne ehtisivät jäähtyä hyvin ennen syömistä. Sitten ehdinkin vähän ottaa rennosti ja kuunnella musiikkia ja kertoilla viikon kuulumiset kotiväelle. Seuraavaksi oli vuoro perunoiden. Keitin ne valmiiksi kylmää lisäkettä varten, jotta ne todella olisivat sitten kylmiä kun sekoittaisin ne muihin ruokiin. Sitten tein lisäkkeen muut osat eli pilkoin purjon, paprikat, omenan ja perunat. Ja tein marinadin. Sekottelin kaikki ja laitoin jääkaappiin maustumaan. Juuri ennen tarjoilua kippasin ne tarjoiluastiaan ja laitoin (ohjeen mukaan) salaattijuustokuutioita päälle.

coldlis%C3%A4%20%28640x480%29-normal.jpg

Sitten tein alkuruuan loppuun, eli halkaisin leipiä kolme kappaletta, otin maustuneen tsatsikin jääkaapista ja päällystin pitaleivät sillä ja salaattijutuilla ja koristelin lautaset. Tämä oli siis niin hyvää, koostumus oli suussa jotenkin täydellinen ja ah että oli ihanaa. Kannattaa testata! Ohjeessa oli vielä oliivejakin, mutta koska en henkkoht tykkää niistä, niin jätin ne välistä.

pitaentre%20%28640x480%29-normal.jpg

Sitten jälkiruuan kimppuun! Kiehautin kuohukerman ja laitoin siihen taloussuklaata sulamaan. Sekottelin hyvin ja annoin hetken jäähtyä, ennen kuin lisäsin jugurtin. Sekottelin hyvin ja laitoin sitten mukeihin vuorotellen tätä herkkua ja toista herkkua eli mansikoita. Tämäkin oli kyllä syödessä niiin hyvää ettei sanotuksi saa. Vaikka mitenpä se voisi olla jotain muuta, onhan tässä sentään suklaata ja tuoreita, oikeita, suomalaisia mansikoita!

dessert%20%28640x480%29-normal.jpg

Ohjetta noudattaessani tuumasin jo että jääköhän tätä paljonkin yli, sillä ohje oli mukamas kuudelle. Mutta kyllä linnunruoka-annoksia olisivat olleet, jos tästä määrästä olisi kuudelle jaettu! Kolmeen pekkaan syötiin eikä yhtään tehnyt kipeää :)

dessertempty%20%28640x480%29-normal.jpg

Pääruuasta osa kunniasta menee isälleni, joka grillasi toivomani possu"pötkön", joka oli mukavasti marinoitu ja oikein onnistuneesti paistettu.

grillpork%20%28640x480%29-normal.jpg

Kertakaikkisesti, vaikka itse sanonkin, ateria oli oikein onnistunut ja herkullinen. Ja tasapainoinenkin, ei jäänyt liian kevyeksi tai ollut liian raskas. Jaksoi hyvin syödä kaikki ja maha tuli kyllä täyteen. Saa kokeilla! Ja reseptit saa minulta. Todennäköisesti löytyvät Valion sivuiltakin, sillä otin ohjeet Valion ruokavihkosista, joita Kalevan välissä aina tulee silloin tällöin. Juhannus alkoi makeasti ja jatkuu hienosti! Hyvää juhannusta :)