Eilen, kun menin kotiin syömään, mun teki mieli tehdä jälkkäriksi jonkunlainen kakku, vaikka ihan oikea täytekakku. Päätin sitten kuitenkin jättää välistä, mutta tänään kun taas pääsin kotiin äitin herkuille, päätin osallistua kakun verran. Totesimme kuitenkin yhdessä äitin kanssa että ehkä ei kannata oikeata kunnon täytekakkua alkaa väsäämään, joten tein pienemmän taikinan ja paistoin ikäänkuin torttupohjan tällaisessa vuoassa:

vuoka%20%28640x480%29-normal.jpg

Keskelle kakkupohjaa tulee siis syvennys, johon voi laittaa täytteet ja koristeet.

Kakku paistui kauniisti ja maistui hyvälle. Kumosin sen ehkä hieman liian aikaisin, sillä se vähän repesi ja tuli toispuoleiseksi (ei olis pinta kyllä vatupassille ollut sopiva ollenkaan), mutta ei se mitään, koska ajattelin kuitenkin piilottaa sen kokonaan kermavaahtoon :)

Sulatin pakastimesta vähän viime kesän mansikoita ja vaahdotin kerman kunhan kakkupohja oli jäähtynyt ja pääruoka syöty. Laitoin kerman ensin ja sitten mansikat, vaikka olisin kyllä voinut tehdä toisinkin päin. Ehkä sillain olis tullu vähän hienompi kakku. Tai sit olis voinu jättää keskiosan pelkille mansikoille, ei siis laittaa siihen kermaa ollenkaan. Mutta tällainen nyt tuli :)

mansikkakakku%20%28640x480%29-normal.jpg

Lisäsin reunoille vielä kaapista löytämiäni suklaasydämiä ja kesäsunnuntain mansikkakakkujälkkäri oli valmis. Pohja tuntui täydellisen kuohkealta ja suli suussa nopeasti :) Kakku hävisi lautaselta nopeasti ja maistui kanssasyöjille (ja tekijälleenkin) oikein hienosti!