Eilisestä myöhäisillan kokkailusta oppineena päätin tänään valmistaa huomiset evääni ajoissa. Koska en tämänpäivän lohisalaattiin laittanut kaikkea äitiltä saamaani lohta, päätin kuitenkin tehdä siitä iltaruuan tälle päivälle. Joten tein kahta ruokaa yhtäaikaa!

kanariisikattilat%20%28640x480%29-normal

Tässä porisee huomisen ja varmaan seuraavankin ja ehkä sitä seuraavankin päivän eväät. Oikealla normaalia pitkäjyväistä riisiä pari desiä, ja oikealla kanakastike. Kanakastikkeessa lemppari elikkä Naturel kanasuikaleet ja Uncle Ben's ateriakastike, muistaakseni extra ananaksella tällä kertaa. Hyvää ja helppoa, ja puolivalmista, mutta kuitenkin periaatteessa itse tehtyä :D Tuota ruokaa kehtaa syödä parinakin päivänä töissä! Onneksi kuitenkin omistan hyvän kokoisen pakastimen, johon voi sitten laittaa ruokia annoksissa odottelemaan seuraavaa mielitekoa. Tällä hetkellä pakastimesta löytyy kanapihvejä, jauhelihaa ruskistettuna, itsetehtyjä jauhelihapihvejä vielä muutama ja sitten hätävarana on tietysti Finduksen pyttäriä.

Aina ei ehdi eikä jaksa kokkailla, silloin sallin itselleni välillä valmista pakasteruokaa. Mutta niistäkin pizzat ja pyttis on lähinnä ainoita joita syön. Muista valmisruuista uppoaa pinaattiletut, ei oikeastaan muut. Ne on niin suolaisia ja rasvaisia ja kalliita, ettei tee mieli syödä niitä liian usein. Eikä syödä ulkonakaan. Itse tekemällä säästää itse asiassa aika hyvin. Josta tulikin mieleeni että pitäisi saada aikaiseksi tehdä sitä ruisleipää nyt, kun on ehkä hieman viileämpiä kesäpäiviä, että uuniakin pystyy lämmittää :)

lohiransk%20%28640x480%29-normal.jpg

Tällainen on meidän perheen perinteinen ja herrrkullinen kala-ateria. Tosin tällä kertaa kaverukset olisivat saaneet olla uunissa himppusen verran pitemmän aikaa, mutta nälkä riivasi jo! Harmitti kyllä hieman, että laitoin kaiken kotoa tuomani tillin salaattiin eilen.. Olisi voinut jättää tällekin aterialle, niin olisi oikeasti saanut jotain vihreää syödäkseen nytkin :)

Kuvassa näkyvän limeviipaleen puristin tyhjäksi kalan päälle, ja ai että oli hyvää. Puristetun limen tuoksusta huumaantuneena tyrkkäsin sen jääkaapin raikastajaksi ainakin loppuillaksi. Ehkä pidemmäksikin aikaa, jos se ei aivan kuivu kasaan siellä... Muutaman kerran oon ihan varta vasten ostanut sitruunan, kun jääkaappi on pesunkin jälkeen haissut epämiellyttävälle. Onneksi tämä ongelma poistui käyttämällä muutaman kuukauden ajan oikeasti kaupasta ostettua jääkaapin raikastajaa :)