Ostin edellisellä kauppareissulla ison paketin naudan paistijauhelihaa (700g) juurikin tätä iltaa ajatellen. Tai siis eilistä. Enkä ollut juuri silloin suunnitellut tekeväni näitä ruokia, mutta siis pointtina oli, että juuri näitä ruokia meinasin tehdä. Nimittäin, olin siis säästänyt niitä puikulaperunoita, jotta voisin tehdä niistä perunamuusia, jonka yhdistäisin ruskistettuun ja maustettuun jauhelihaan uunissa. Lihaperunasoselaatikko on ollut yksi lemppareitani kouluruuista (mm kaalilaatikon ohella) ja nyt testasin sitä ensimmäistä kertaa ikinä itse.

Tein löysän pottumuusin netistä löytämäni viitteellisen ohjeen mukaan, ja yhdistin sen vuoassa jauhelihaan ja laitoin sekaan yhden munan. Sitten törkkäsin systeemin uuniin. Ja annoin olla siellä määrittelemättömän ajan, sillä en muista milloin laitoin sen uuniin. Kun tuntui sopivalta, käänsin uunin nollille ja hetken päästä otin laatikon sieltä pois. Totesin että se oli kaunis ja maistoin sitä. Vähän oli muruseosta, jotenkin oli kuivunut tosi paljon, vaikkei mulla ollut uunissa lämpöä edes niin paljoa kuin siinä ohjeessa. Päätin, että seuraavalla kerralla laittaisin munamaidon jotta tätä ei tapahtuisi uudestaan, tätä kuivumista siis. Kuitenkin voisin ruokaa syödä hyvillä mielin, kunhan ennen mikroon laittoa pistäisin siihen vähän maitoa sekaan.

italia%2Bperjl%20%28640x480%29-normal.jp

Kuvassa oikealla siis lihaperunasoselaatikkoni ja oikealla toinen eilisillan luomukseni, puolivalmis italianpata. Testasin ensimmäisen kerran Rainbow'n italianpata-aineksia ja voin sanoa että suosittelen: yhtä hyvää kun kalliimmatkin! Keittelin siis aineksia hetkisen yksinään, kun samalla ruskistin jauhelihaa. Kun se oli tehty, kippasin jauhelihat kattilaan muiden joukkoon ja annoin kiehua matalalla lämmöllä niin kauan että miltei kaikki neste oli imeytynyt. Sitten käänsin levyn pois päältä ja hetken päästä siirsin kattilan kylmälle levylle, sekoitin ja laitoin kannen päälle ja annoin sen jäähtyä. Olen tehnyt italianpataa näistä pussiaineksista tosi monta kertaa, ja huomannut sen, että pakkauksessa ilmoitettu vesimäärä on usein liian iso. Nytkin oli pussin kyljen ohjeessa 7dl. Laitoin 6 ja se oli tosi hyvä, ehkä vieläkin vähemmällä olisi pärjännyt.

Valmistelin nämä ateriat taas yhtä aikaa eilen illalla ja tunsin itseni tehokkaaksi, kun samalla vielä puhuin puhelimessa ja mietin perjantaina vanhemmilleni kokattavaa ateriaa, kun isäni kyseli ostoslistaa. Ja pienestä kiireestä huolimatta mikään ei palanut pohjaan tai läikkynyt (lähes ollenkaan) yli, tai mennyt ohi kattilasta... Sitten sainkin hengähtää ja katsella telkkaria vähän aikaa kun ruuat jäähtyivät. Sitten laitoin ne rasioihin: kaksi annosta kumpaakin pakkaseen ja yksi annos jääkaappiin odottamaan. Tänään saan töihin mukaani italianpataa ja huomenna lihaperunasoselaatikkoa (extra-maidolla). Olen ylpeä itsestäni, en ole vielä kolmen viikon aikana joutunut turvautumaan eineksiin mennessäni töihin. Pari kertaa olen ottanut eväät kotoa ja viime viikolla haimme kiinalaista porukalla, ja siitä söinkin sitten kaksi päivää. Toivottavasti jaksan kokata loppukesänkin..! :)