Pariin päivään en oo saanu aikaiseksi päivitellä tänne juuri niitä ruokia, joita olen tehnyt. Joten tässä tulee näin pikkasen jälkijunassa viime viikonlopun ja eilisen kokkauksia :)

Sunnuntaina minulla oli kaapissani jämät nakkipaketista, ja uusia perunoita ja bataatti. Kuorin perunat (arvatkaa oliko mennä hermot sellasten miniperunoiden kanssa?!) ja bataatista puolet, leikkasin ne kuutioiksi ja laitoin perunat kiehumaan kasvisliemikuutiolla (Rainbow) maustettuun veteen. Noin kymmenen minuutin päästä lisäsin bataatit ja sitten hetken päästä pilkoin pari nakkia vielä mukaan. Annoin niiden kiehahtaa vielä kunnolla, ja sitten laitoin levyn pois päältä ja kauhoin keiton lautaselle syötäväksi.

Perunoiden kiehuessa totesin, että nyt olisi hedelmäjälkkäri paikallaan, joten tein hedelmäsalaattia. Tällä kertaa aineksina oli purkki ananasta, kaksi satsumaa (tai klementiiniä whatever) ja omena. Namnamnam! :)

lusikoitavat%20%28640x480%29-normal.jpg

Tuossa siis oikealla keitto ja vasemmalla jälkkäri. Täytyy vielä keitosta sanoa että oli aikas täydellistä! Perunat maistuivat aivan ihanilta, samoin bataatti, joka ehti loistavasti kypsyä vajaassa kymmenessä minuutissa.

Eilen sitten sulatin taas nakkipakettia pakkasesta, kun totesin että ei siellä muutakaan laitettavaa ruokaa ole. Käytin viisi nakkia, pari desiä riisiä ja pussillisen herne-maissi-paprikaa tehdessäni risottoa. Maustoin sen kasvisliemikuutiolla, chilillä, currylla, valkosipulijauheella ja pippurilla. Olen oppinut risottoa tehdessäni (opittiin seiskalla kotitaloudessa, josta lähtien oon tehny sitä lukemattoman monta kertaa tässä kahdeksan vuoden aikana :D), että se kannattaa maustaa hyvin, että maku tarttuu varmasti kaikkiin ainesosiin. Joten en nuukaillut maustepurkkien kanssa tälläkään kertaa, ja tulos oli varsin hyvä: Mausteet maistuivat mutteivat polttaneet suuta.

nakkiris%20%28640x480%29-normal.jpg

Tässä oli muuten taas helppo ja nopea arkiruoka, jonka voi tehdä ihan kasvisversiona, sotkien mukaan esimerkiksi juureksia tai soijasuikaleita. Itse tykkään tehdä nakkien sijaan jauhelihaan, ja kanastakin saa ihan hyvää kunhan muistaa maustaa kanat hyvin. Suosittelen :)