Selailin töissä kaikkia ihania ruokareseptejä kun oli niin lepposaa ja aikaakin vaikka muille jakaa, ja työkaverille esittelin sitten siinä sivussa niitä kanssa, ja päätettiin sitte että meidän on pakko saada tehdä pekonipiirakkaa :) Katottiin ohje ja päätettiin päivä ja sovittiin että minä ostan kauppareissulla tarvikkeet piirakkaa varten, minun luonani kun kerran leivotaan.

Eilen torstaina sitte alettiin hommiin, ja tekastiin piirakkapohja. Se oli aluksi vähän pienen oloinen, mutta kyllä se sitten levisi koko piirakkavuoan alueelle. Sitten se ohjeen mukaisesti jääkaappiin ja uunin lämmittyä uuniin. Käristin pekonipalat sillä aikaa pannulla ja imeytin enimmät rasvat talouspaperiin.

pekonipiiras%20%281%29%20%28640x480%29-n

Kun piirakkapohja oli tuomionsa yksinäisenä uunissa lusinut, nostin sen pöydälle ja nakeltiin pekonit ja kirsikkatomaattien puolikkaat siihen. Ja tässä vaiheessa oli pakko ottaa ensimmäinen kuva :D

pekonipiiras%20%282%29%20%28640x480%29-n

Sitten lisättiin mozzarellaviipaleet ja muna-kerma-maito-mauste -liemi päälle ja oli toisen kuvan aika!

pekonipiiras%20%283%29%20%28640x480%29-n

Ja uunin jälkeen ihanuus näytti tältä! Emme oikein malttaneet odottaa että täyte olisi hyytynyt täydellisesti, joten piirakka vähän hajosi kuosistaan nostettaessa vuoasta lautaselle, mutta sepä ei makua haitannut! Syötiin samalta istumalta yli puolet piirakasta kahdestaan ja vähän jäi sitten minulle huomiseksi :D

 

Keskiviikon kauppareissulta tarttui muuten mukaan hienoja makaroneja, joita alkoi sitten samantien tietysti tehdä mieli.

pasta%20%28640x480%29-normal.jpg

Joten laitoin vettä kiehumaan ja nakkasin vähän makaronia ja kerrankin oikein voita sekaan... Alkaessani kirjoittaa edellistä päivitystä tänne, unohdin tietenkin ajankulun ja makaronit ehtivät kiehua hiiieman yli sallitun eli niistä tuli vähän ylikypsiä. Nooooh, eipä se hirveästi kuitenkaan haitannut.

pastamuok%20%28640x480%29-normal.jpg

Huitaisin makaronien kaveriksi sitten vähän leipäkinkkua ja kurkkusalaattia ja popsin poskeen. Kyllä tämäkin eväs nälän taltutti!