kurkkudiprans-normal.jpg

Taisin tämännäköistä pistellä poskeeni viime viikon lopulla, en muista mikä päivä. Tökkäsin ranskikset uuniin ja tein pienen kurkkudipin majoneesista ja valkosipulijauheesta, ja tietty kurkkupalasista. Ihan hyvää oli, vähän sotkemiseksihan se tosin meni, kun piti ranskikset syödä käsin että sai tarpeeksi dippiä matkaan :D Ja dippiähän tietty oli sitte sormet täynnä! Nooh, laimea jekkukola kruunasi ;)

chiliconc-normal.jpg

Tässä taasen kuva otettu maistiaisesta, sunnuntai-iltana kokatusta viikon eväästä. Yrityksenä oli hieno chili con carne, mutta siitä tuli vähän niinku papu con carne... Laitoin about 150g jauhelihaa pakkasesta, yhden purkin valkoisia papuja tomaattikastikkeessa ja puolikkaan paprikan. Mausteeksi reilusti chilimaustetta ja paprikajauhetta. Eipä se silti ollut kovin tulista. Jaoin satsin kolmeen kuppiin ja laitoin jääkaappiin odottelemaan työpäiviä.

Annoksista tuli aika suuria, enkä töissä kertaakaan saanut purkkia tyhjennettyä ilman roskakoria. Ei kauhean hieno tämä makuelämys ollut kyllä, sillä papuja oli suhteessa muuhun vähän liikaa minun makuuni. Äiti tekee joskus kans chili con carnea ja laittaa kaiketi yhden purkin papuja, kaksi tölkkiä tomaattimurskaa ja sitten ehkä olisko 400g jauhelihaa. Ehkä pitäisi sellaisilla suhteilla tehdä joskus? Ja laittaa vaan hitosti mausteita että maistuu oikeesti jollekin :D

Nooh, aina oppii uutta, välillä kantapään kautta! Tämän jälkeen onkin ollut sitten hiljaista kokkausrintamalla, nyt tosin ajattelin keitellä vähän nuudeleita illan evästykseksi... Ens viikolla sitten onkin paluu kouluun ja kokkailut jää eväiden osalta -onneksi- pois! Mutta silti teen kyllä ruokaa, tykkään kuitenkin syödä kaksi lämmintä ateriaa arkisin, koska muuten ilta on pitkä ja kaappien koluaminen ahkeraa kun nälkä yhtäkkiä iskee... Ja silloinhan sitä tuleekin syötyä sitten ihan mitä sattuu (ihan niinkuin ei muutoinkin tulisi!).