Tällä viikolla olen töiden jälkeen turvautunut äkkiä valmistuvaan ruokaan, sillä syystä tai toisesta, joka ilta on ollut aivan järkyttävän kova nälkä siinä vaiheessa kun on päässyt kotiin. Maanantaina oli sentään ihan normi-iltapäivä, eli tulin suoraan töistä kotiin, mutta eilen kävin töiden jälkeen salilla ja tänään kaupassa ennen kuin aloin kokkailemaan.

Maanantaina ja tiistaina menuni oli jotakuinkin aivan identtinen:

pekonsal%2Btoast-normal.jpg

Tuota pekoni-makaroni-salaattia oli jo edellisessäkin postauksessa, nyt siinä oli lisukkeena ananasta kurkun tms sijaan. Ja hyvää oli taas :) Tiistaina vaihdoin makarooneja, tein tavallisista makaroneista noiden värikkäinen fusillien sijaan. Kyljessä mulla oli pari hyväksi paahdettua paahtoleipää majoneesilla kuorrutettuna. Ja oli aikas nannaa :)

 

Tänään kotia kohti ajellessa mietiskelin, että voisin ostaa kaupasta jotain hyvää. Kaupassa totesin kuitenkin, että olen liian pihi mennäkseni tiskiltä ostamaan jotain ruokaa, joten tyydyin HK:n hamppariin. Tosin, kehittelin siihen vähän ympärille ja sisälle tavaraa ja tämän päivän illalliseni näytti siis tältä:

hamppari-normal.jpg

Laitoin siis ensimmäisenä vähän ranskiksia uuniin lämpiämään (yhtä aikaa uunin päälle laiton kanssa) ja pesaisin salaatinlehden. Sitten otin hampparin pussistaan ja hieroskelin kansisämpylään vähän tacomaustetta, jota oli jäänyt runsaasti edellisen postauksen tacosalaatista. Sitten vain mikroon kun ranskikset alkoivat näyttää hyvältä, ja majoneesipurkki pöydälle. Laitoin salaatinlehden ja majoneesin hampparin väliin. Otin ranskikset uunista, suolasin ne ja kumosin leivinpaperin avulla hampparin viereen lautaselle. On muuten kätevää kaataa ranskikset vain leivinpaperilta suoraan lautaselle, ainakin näin tiskaustaloudessa, kun ei tarvitse sotkea kapustoja tähänkin :) Kyljessä sitten vielä lasillinen mehua, kun ostamani limut on varattu viikonlopulle ;)

Ja eikun nauttimaan! Oli kyllä hyvää, majoneesia en ole koskaan ennen omassa jääkaapissa omistanut, joten nyt kun sitä on vähän harjoitellut käyttämään, se on kyllä monipuolinen pikkulisä!

 

Ja sitten lupailemaani kanasalaattiin, joka toimi hyvänä eväänäni alkuviikon molempina päivinä. Minulla siis oli kaksi minuuttipihviä paistettuna ja maustettuna ja pakastettuna pakkasessa seisomassa, ja niille piti löytää käyttöä. Surffailin siis taas Pirkka.fi reseptihaussa ja löysin kivan idean ja korvaajan normikanasalaatilleni. Nimittäin:

kanapeksalad-normal.jpg

Tein kanapihvin lisukkeeksi salaatin, jossa oli salaattia, tomaattia, kurkkua, pekonia ja mozzarellakuutioita (halpisversio mutta erittäinkin toimiva!). Ja ai että oli hyvää! Kanapihveissä yleensä inhoan yli kaiken sitä, kun ne kuivahtavat kokoon mikrossa lämmittäessä. Ja töissä kun ei ole edes hellaa että vois esim paistinpannulla lämmittää. Nyt kun söi kanankin kylmänä, tämä ongelma poistui tietysti kokonaan, ja mehut pysyivät kanassa hyvin. (Ps eikö ole hieno pahvilautanen? Töissä keittiön lavuaari käyttökiellossa putkiremontin takia... jes.)

 

Kokkailuinnostukseni tältä illalta päättyi tähän, joten huomisen eväät oikaisin: aikaisemmin pakastettu jauhelihakastike saa huomenna kaverikseen tänään keitettyä spagettia, ja niillä mennään toivottavasti vielä perjantainakin, jos niitä siis jää! :)