Päivityskatkoa nyt on ollut vähän aikaa (jos ei lasketa tuota reissupostausta), vaikka kokkaaminen ei kyllä ole loppunut mihinkään! Tosin nyt kun joka päivä syön koululla, niin iltaisin kokkaaminen voi olla kevyempää, esimerkiksi vain nuudelien keittämistä. Ja uskon ettei teistä kukaan siitä halua kuvia nähdä... :D

Noh, viime viikon torstaina kävin kaupassa, ja savustettua lohta oli Apetit'in paketissa tarjouksessa, joten ostin sitä pitkästä aikaa. Ja perjantaina sitten tein lohisalaattia, namnamnam!

lohisal-normal.jpg

Mukana lohen lisäksi tutut salaatti, kurkku, makaroni, sekä pari kananmunaa ja tietysti pinjansiemeniä! Lauantai-iltana kun söin loput tästä salaatista, pilkoin mukaan myös yhden tomaatin. Voi elämä, kun oli hyvää! Vai johtukohan se siitä, että oli ihan älytön nälkä?!

Lohisalaatin lisäksi olen kokkaillut kotikylän (tai siis olen kotoisin Nurmosta :)) hunajabroileria.

nurmokana-normal.jpg

Pistin tuon elokuun lopulla pakkaseen ja kaivoin reservistä nyt sitten alkuviikosta. Mietin taas pitkään, mitä tekisin kaveriksi, mut aika äkkiä ne makaronit hyppäsi sitten kattilaan kiehumaan. Kanapasta kun on vaan hyvää. Ja nyt vielä hunajamarinoitu kana, niin en alkanut edes mitään kermasörsseleitä tekemään (vaikka kermaa olis kerranki kaapissa ollu!).

kanapasta-normal.jpg

Kylkeen laitoin piristeeksi vielä vähän vihreetä, jota muuten tulee tosi harvoin laitettua! Tai siis en oikeastaan osta itelleni salaattitarvikkeita kaappiin, ellen oo tekemässä sitten jotain ruokaisampaa salaattia pääruuaksi. Onneksi nyt kuitenkin koulussa on salaattipöytä (aika köyhä kyllä valitettavan usein), ja tulee sieltä saatua sit osa niistä päivän tarpeellisista kasviksista :)

 

Niin, tein muuten tässä taas lättyjä yks kerta, olisko ollu jopa ennen tuota meidän tyttöjen etelän reissua (ks edellinen postaus)... Niitä kun paistelin, niin mummu sattu soittamaan ja yritin hältä kysellä vippaskonsteja, että miten saisin sellasen kauniin pitsireunan mun lättyihin. Noh, tän näkösiä niistä kuiteski tuli:

l%C3%A4tty-normal.jpg

Mut siis ainaki maku on kohallaan, samoten ku hillokuorrutuski! Ja kyllä aina välillä lätyt on vaan hyvä illallinen, suolaista ja makeaa yhtäaikaa ja varmasti tulee kyllä maha täyteen! Vaikka teenkin vain 3,5dl taikinan, mut hyvin kyllä mulle riittää, enkä todellakaan yhdeltä istumalta saa syötyä kaikkia.. :)

 

Keskiviikkona tällä viikolla käytiin kaverin kanssa zumbaamassa, ja tietysti reeneistä tullessa oli järkyttävä nälkä. Olin onneksi edellisenä päivänä kaupassa käydessä ostanut rahkaa ja omenoita, joten sain siitä kätevän ja maukkaan välipalan heti suihkun jälkeen. Ostin muuten luomuomenoita, tosin lähinnä siksi että ne sattuivat silmiini ensimmäisinä, näyttivät paremmilta ja olivat vielä samanhintaisia kuin "normiomenat". Sinänsä kannatan kyllä luomuviljelyajatusta ja vastustan ylimääräisiä myrkkyjä ja lisäaineita, mut tässä vaiheessa elämää tärkeintä on ruuankin kanssa sen hyvä hinta, ja toki myös hinta-laatusuhde.

omenarahka-normal.jpg

Ehrmannin rahka on tyyliin halvinta jota kaupasta löytyy, mut myös oikeasti hyvää. Se menee ainakin mulla ihan tuollaisenaan suoraan purkista kun toisessa kädessä on omena josta voi haukata sitten palasen kaveriksi. Pieni rasvaprosentti ja proteiinipitoisuus on toki sitte täyttä plussaa ;) Ja etenkin treenin jälkeen tykkään syödä rahkoja, et saa proteiinia lihaksille.

 

Ja nyt loppukevennys, jota en voinu jättää kuvaamatta. Kerrassaan komia yhdistelmä syntyi puolivahingossa kun asettelin tee- ja kaakaopurkit ojennukseen... Katsokaa ja hymyilkää :)

sattumaa-normal.jpg