Kesällä kun etsiskelin tylsyyksissäni kaikenlaisia ruokareseptejä, törmäsin Pirkka.fi-ssä erääseen kivaan reseptiin, johon kuului mm. jauhelihaa ja valkosipuliperunoita. Ja siitä asti mietiskelin, että kunhan mulla on aikaa kokkaamiseen, mun on pakko tehdä sitä! Ja nyt päätin, että tänään on se päivä, että mulla on aikaa ootella ruokaa puolitoista tuntia uunista pois.

Eli eikun töihin, ruskistin 700g paketin Röngän jauhelihaa ja maustoin sen chilillä, currylla ja valkosipulilla. Sit otin mun ainokaisen uunivuuan, voitelin sen, ja heittelin vuorotellen valkosipuliperunoita ja jauhelihaa sinne kerroksittain.

valsipper%20%281%29-normal.jpg

Sitten nesteytys, eli kumosin joukkoon kaksi ruokakermapurkkia (15%) ja lurautin vielä päälle vähän maitoakin, kun arvelin että kermat ei välttis riitä.. Sitten vaan uuniin 200 asteeseen.

Noissa valkosipuliperunapusseissa yleensä lukee paistoaikana 45min, mut ne jää sillon kyllä koviksi, ja tämä on testattu kotona vanhempien kanssa moneen kertaan. Nyt pidin ruokaa uunissa sen 1,5 tuntia, ja nyt perunat olivat juuri täydellisen pehmeitä syötäviksi. Mausteet oli ihan ok (tosin itse en kyllä järin hyvin maistanut pienen flunssani takia), mutta ainakin kaveriltani sain hyvää palautetta :) Nestettä oli myös selkeästi riittävästi: Ruoka ei ollut kuivanut uunissa, vaan oli koostumukseltaan juuri sopivan kosteaa lautaselle päästyään.

valsipper%20%282%29-normal.jpg