Olen haaveillut tästä postauksesta jo pitkään, mutta jotenkin aina se aloitus (eli aamupalan kuvaaminen) on unohtunut. Eilen kuitenkin laitoin kameran keskelle ruokapöytää, niin etten voisi sitä aamulla unohtaa. Enkä unohtanut!

tee-normal.jpg

Juon aina aamuisin teetä. Ja tämä tapa on ollut apauttiarallaa 15 vuotta, jo tarhaiässä äiti keitti minulle aamuisin teen jonka hörppäsin ennen lähtöä, ettei tarvinnut lähteä päiväkodin aamupalalle aivan kuivin suin. Ja teen sekaan tietysti aina teelusikallinen hunajaa! Tämä aamu oli rauhallinen ja minulla oli reilusti aikaa (koulu alkoi vasta 1415), joten haudutin irtoteetä oikein pannulla. Teemerkki oli minulle aivan uusi tuttavuus, Nippon Green by Nordqvist. Aivan menettelevän makuista ja koko pussi tulee kyllä keiteltyä, mutta ei lempparia todellakaan.

aamupala-normal.jpg

Teen kaveriksi otan yleensä kaksi leipää, tänään 100% taikaruista ja päällä normaalit levite, juusto, leikkele ja kurkku. Namnam!

taikina-normal.jpg

Aamupalan jälkeen laskeskelin leipätilannettani, ja totesin että jos en jaksa lähteä illalla kauppaan, on pakko tehdä leipää. Joten rupesin hommiin. Pyöräytin normin 5dl taikinan ja murskasin vähän auringonkukan siemeniä mukaan. Korkkasin myös IKEAn tuliaisina saamani leivonta-alustasetin, joka toimi vallan mainiosti tämän päivän molemmissa leipomuksissa (kyllä ne ruotsalaiset osaa). Tein 6 sämpylää ja yhden leivän, jotta ne mahtuivat kaikki yhdelle pellille.

lounas-normal.jpg

Ensimmäisen sämpylän söin miltei heti sen päästyä uunista, ja kaverina oli Oriflamen tomaattikeittoa ja maitoa. Tällä kertaa tomaattikeitto jäi jotenkin laihemmaksi kuin aikaisemmin, mutta maistui itse asiassa vähän paremmalta. Lorautin sekaan myös tilkan maitoa ja pistelin sitten poskeen :)

sips-normal.jpg

Vielä ennen kouluun lähtöä (ja vähän koulun jälkeenkin) tankkasin päivän (ja eilisenkin) herkkuosastoa :p

past-normal.jpg

Koulun jälkeen teki mieli leipoa vielä jotain (mitä ei kyllä oikeasti usein tapahdu!) ja löysin pakkasesta puoli pakettia lehtitaikinalevyjä. Eikun kaulimaan ja sulattelemaan pakkasesta myös täytettä: ruskistettua jauhelihaa, pakastevihanneksia ja juustoraastetta. Tätä yhdistelmää en ollut ikinä aikaisemmin kokeillut, joten kuvaa ottaessa huokaisin, että ainakin ne näyttävät hyvältä :) Ensimmäinen maistiainen oli varsin tyydyttävä kokemus, ja iltapalalla lenkin jälkeen maistui 3kpl näitä piiraita :)

cacao-normal.jpg

Iltapalan kyytipoikana toimi tänään, kuten muutoinkin varsin usein, kylmä kaakao. Janojuomanakin tykkään aivan älyttömästi, ja joskus kuumina kesäaamuina menee teen sijastakin.