Kuluneen viikon aikana en kertaakaan käynyt koululla syömässä, vaikka olin joka päivä seuraamassa opetusta. Kokkasin siis sen sijaan kotona, mm. tomaattikeittoa, makkararuokaa HK:n sinisestä ja leivoin pizzaa kavereiden kanssa. Viikon ensimmäinen kokkaus oli kuitenkin vanhojen ruokien muistelua, nimittäin otin pakkasesta sulamaan kahden annoksen lootan tomaattista kasvispataa jota olin tehnyt ihan joskus tyyliin kesän lopulla. Korkea aikakin siis syödä ruoka pakkasesta pois!

tomkasvjlih-normal.jpg

Tuoreessa versiossa ei ollut jauhelihaa ollenkaan, vaan tämänkertaiseen annokseen lisäsin sen jotta sain vähän ruokaisamman. Kasviksista oli tietty paras maku mennyt sulamisveden mukana rasian pohjalle, mutta kylläpä tämä silti hyvin meni kahtena päivänä lounaana :)

 

Kaupassa käydessäni ostin tosiaan HK:n sinistä, ekaa kertaa tähän kämppään eli ensimmäistä kertaa ite omaan jääkaappiin. Kallista oli (reilusti yli 2e paketti), mutta kylläpä se oli ehkä tämän kerran sen arvoista. Kuorin makkaran, puolitin sen ja tein tähän puolikkaaseen pari viiltoa johon leikkasin ihan perus-Edamistani siivut väliin. Sitten tökkäsin makkarapalasen pellillä uuniin ja hetken päästä heitin ranskikset sekaan. Olisi pitänyt tehdä toisin päin, sillä nyt makkara ehti valmistua ja "räjähtää" ennen kuin perunat olivat edes vähän saaneet väriä pintaan. Mutta seuraavalla kerralla sitten ;) Ensiksi olin ajatellut tehdä makkaran kaveriksi itse lohkoperunoita, googlettelin jo ohjeitakin, mutta tosiaan kun tuo makkara niin yhtäkkisen nopeasti löysikin tiensä uuniin niin en sitten ehtinyt millekään. Mutta kiinteät perunat odottelevat jääkaapissa vielä lohkoperunainspiraatiota :)

uunimak-normal.jpg

Kuten makkarasta näkyy, valmis oli ja vähän ylikin.

 

Toisesta lenkin puolikkaasta tein torstaina makkarawokkia, eli siis heitin vähän wokkivihanneksia pannulle, ja pilkoin pätkän makkaraa sinne sekaan. Vielä jäi sitten ensi viikolle (huomenna isänpäivän kunniaksi kotiin syömään äitin herkkuja) toinen makkara siitä lenkkipaketista, saa nähdä mitä siitä keksin :)

makkarawok-normal.jpg

 

Torstai-iltana viettelimme ystäväni kannsa Gilmore Girls -iltaa ja teimme pizzaa, jotta jaksoimme katsoa kokonaista neljä jaksoa putkeen. Pizzaa varten ruskistin 400g jauhelihaa, lisäksi täytteeksi meni ananasta, miniluumutomaatteja ja mozzarellajuustoraastetta. Namnam! Tässä kuvia projektin eri vaiheista:

heinipiz%20%282%29-normal.jpg

heinipiz%20%284%29-normal.jpg

heinipiz%20%281%29-normal.jpg

Ja voi elämä että oli hyvää! Ja täyttävää! Pizzapohjassa oli reilu 1,5dl vettä ja vehnäjauhojen lisäksi pari desiä sämpyläjauhoja (plus normit suola, kuivahiiva ja öljy). Tämä oli kyllä, ah, kerta kaikkisen nannaa. Perjantai-iltana tehtiin kaverin kanssa sitten vähän "köyhempää" pizzaa, sillä ei ollut ketsuppia eikä ananasta, pohjan päälle laitoimme siis pikkaisen voita ja jauhelihaa ja herkkusieniä sekä tavallista juustoraastetta. Mutta kylläpä sekin asiansa ajoi!

Perjantai-iltana oli palan painikkeena synttärilahjaskumppaa elokuulta, just sopivan kokoinen pullo oli kahdelle henkilölle, ja skumppalasitkin saivat aidon kasteensa ;) Ja toi oli vielä tosi hyvää toi juoma, yleensä en hirveesti tykkää kuohuviineistä, mutta tämä oli kyllä ihanan hedelmäinen eikä todellakaan liian kuiva. Suosittelen!

skun-normal.jpg