No niin, nyt on oikeasti tullut vähän kokkailtuakin kun työharjoittelu alkoi ja ruokaa tarvii :) Eväitä ei tarvi onneksi joka päivälle tehdä niin kuin kesätöissä ollessa, sillä ihan harjoittelupaikkani vieressä on opiskelijaravintola. Onhan se ruoka vähän kalliimpaa kuin koululla, mutta ehkä hintaan 2,60e kehtaa syödä päivittäinkin!

Noh, anyway, ainakin töistä tullessa on aina aivan hirveä nälkä, joten silloin olen kaivannut nopeaa ruokaa. Ja mikäs sen parempaa kuin kaurapuuro ja pakkasen antimet viime kesältä:

puuromu-normal.jpgpuuroma-normal.jpg

Ensimmäinen puuroannos sai kaverikseen mustikoita ja vähän kanelia (nyt kun sitä viimein kaapissa on!). Naminami hyvää oli, vaikka puuro jäikin vähän vellimäiseksi jostain syystä. Luulin kyllä ihan että laitoin tarpeeksi ryynejä, mutta... Seuraavanakin päivänä oli vähän velliä mutta eipä se haitannut. Yksi mansikkarasia katosi siinä sivussa ja seassa oli myös vähän pellavasiemenrouhetta. Tykkäsin!

 

Evästä tein tässä maanantai-iltana ensimmäistä kertaa. Sitten tietysti ti-aamuna jätin sen iloisesti jääkaappiin, ja sattumusten kautta sain syötyä tämän lounaaksi vasta tänään:

maksotkuu-normal.jpg

Täysjyvämakaronia, maustettua jauhelihaa ja pieni köntsä pakastevihanneksia. Rikoin sekaan myös yhden kananmunan saadakseni vähän rakennetta mutta eipä tuo tuntunut muutosta tuovan edellisiin vastaaviin sotkuihin. Noh, tulipahan testattua! Ihan syötävää oli mutta ehkä taas muistaa ettei tarvitse hetkeen tehdä...

 

Tässä yks ilta oli kaveri yökylässä, ja tehtiin sitten kahdestaan spesiaaliruokaa: Tortilloja! Ostin kaupasta fetajuuston lisäksi mausteisen soossin ja pohjat, halpismerkkiä tietenkin kun opiskelijoita ollaan. Kotoa löytyi jo jauhelihaa (loput siitä mitä käytin edellisen kuvan ruokaan), kurkkua, salaattia ja paprikaa.

tortilla%20%283%29-normal.jpgtortilla%20%284%29-normal.jpg

Ja eikun täyttämään! Tökättiin ensin pohja ja kylmä jauhelihakastike mikroon lämpiämään, ja sitten "vihreät" ja juusto päälle. Namnam:

tortilla%20%282%29-normal.jpgtortilla%20%285%29-normal.jpg

Koskapa kastiketta ja pohjia jäi vielä illalta seuraavaan päivään, söin yhden tortillan myös töistä tullessa. Tällä kertaa täytteet oli vähän eriä, kaikkea edellisiltaista kun ei ollut enää käytettävissä :)

tortilla%20%281%29-normal.jpg

Suosittelen kyllä testaamaan, mahtavan hyvää kun laittaa sisään juuri sitä mistä ite tykkää. Ja täytyy kyllä sanoa, että on ne Original Tortilla -merkkiset (punainen pakkaus) pohjat paljon parempia kuin nuo Rainbow'n halvat versiot, mutta eipä se hirveästi häirinnyt! Kastikkeessa en kuitenkaan juuri eroa maistanut, ehkä se sekoittui sinne makujen sekamelskaan niin hyvin ettei mitään tiennytkään :)

Ps. Koittakaapa täytteenä myös smetanaa, toimii!