...Ja samalla myös uudet kokkailukuviot vissiin, sillä tosi vähän oon nyt loman aikana kokannut. Vaikka aikaa olis kyllä ollu, mutta jaksamista ei. Noh, onha se niinki että kun kerran ollaan lomalla ni sitte ollaan!

Tällasia yksinkertaisia kokkauksia on tullu tehtyä viimeisen noin viikon, puolentoista, aikana:

wokkinakki-normal.jpgwokkinakki2-normal.jpg

Numero uno: Nakkiwokki :) Pitkästä aikaa ostin kaupasta valmiin wokkivihannespussin ja pääsin niitä ihania rouskuvia vihanneksia syömään. Namnam! Wokki on helppo, nopea (n. 8min) ja terveellinenkin ruoka, kunhan sinne laittaa vähän jotain muuta sekaan. Esimerkiksi juurikin proteiinipitoista (vaikka wokeissa yleensä on papuja, kuten tässäkin) ja joskus myös esimerkiksi pasta tai nuudelit on kivoja lisiä :) Ja nopeita nekin, että ei ainakaan siitä jää kiinni. Meikäläisen herkkua kyllä ehdottomasti!

makawok%20%282%29-normal.jpgmakawok%20%281%29-normal.jpg

Numero dos: Nakkiwokki oli kyllä hyvää mutta kun nakit loppu, piti keksiä jotain muuta. Heitin siis pannulle pakkasesta pari lihapullaa, ja keitin tummia makaroneja kaveriksi. Nämä kaikki sekoitin sitten lautasella ja popsin onnellisena suuhuni. Ainoa vaan että hoksasin halkaista lihapullat vasta ihan loppuvaiheessa, joten ne oli sisältä vielä kylmiä syödessä.. Vinkki siis, halkaiskaa hyvissä ajoin, jos pakkasesta laittaa suoraan ni heti kun vaan saa puolitettua! :) Tummia makaroneja ostin nyt ekaa kertaa, kotona oon niitä kyllä jo maistellu. Eikä ne tuossa soosissa ainakaan yhtään omituisilta tuntuneet, hyvin sopivat joukkoon ja tuli ainakin terveellinen olo :)

karjpiir%20%282%29-normal.jpgkarjpiir%20%281%29-normal.jpg

Numero tres: Viimeksi kaupassa käydessä huomasin -30% tarjouksessa olevia hyviä karjalanpiirakoita, joten ostin tehdäkseni niistä sitten "ruokaa". Paistoin siis oikeen pannulla pelkän leivänpaahtimen sijaan ja levitteen sijaan lorautin pannulle hieman rypsiöljyä! Päälle sitten normi-leivänpäälliset eli vähän juustoa ja lauantaimakkaraa ja kyllä maistui taas. Naurettavan yksinkertaista mutta hyvää.

 

Joulua ennen olin viikon leivättömällä dieetillä, sillä mahani on ollut vähän huonossa suhteessa leipien kanssa viime aikoina. Aamupalaksi söin siis teen kanssa erilaisia jugurtti- ja rahkasekotuksia. Käytin ihan perus-maustamatonta jugurttia ja kevytrahkaa, mausteena oman omenapuun omenahilloa tai kaupan vadelmahilloa tai banaania. Koskapa tykkään, että jugurtissa on jotain pureskeltavaa mukana, laitoin sekaan pähkinä-rusinasekoitusta tai Corn Flakeseja. Mahan toiminnan edistämiseksi ostin myös pussillisen pellavasiemenrouhetta.

jugs%C3%B6rs-normal.jpg

Tämä kuva on viimeisimmästä sörsselistä, jossa oli puolet rahkaa ja puolet jugurttia, reilu puolikas isosta banaanista ja sitä pellavaa. Ei ehkä maailman eniten makuhermoja hivelevä kokemus, mutta kyllä sillä aamupäivän jaksoi ja maha oli tyytyväinen :)