Tosiaan, vaikka mun harjottelupaikan ihan naapurissa on opiskelijaruokala, oon ollu ahkera ja tehny eväät töihin. Viime viikolla sain kuulla kesätöistä, jonne kans sitte aina teen eväät mukaan, ni vähän aikaa jo harkitsin että tyytyisinkö nyt valmiiseen ruokaan... Mutta ainakin vielä toistaiseksi eväslinjalla mennään!

Viime viikon eväät olivat taas melkoisia sörsseleitä, lähinnä sillä metodilla tehty että pakastin tyhjenisi viime vuoden kokkailuista vihdoin kokonaan. Siinäpä sitä olikin soveltamista, että mitä tekisi jotta tulisi syötyä kunnolla.

kanaspag-normal.jpg

Kaverin kautta löysin suippopaprikat, joita kivasti ainakin meidän Prismassa myydään pakkauksessa jossa on valmiiksi kahta eri väriä. Tein viime viikolla, olisko ollut tyyliin maanantai-ilta, hunajakanasta, paprikoista ja ruokakermasta (15%) naminamikastiketta ja keitin spagettia mukaan. Oli aikas hyvää! Ja riitti evääksi pariksikin päiväksi.

 

couswok-normal.jpg

Viimeiset couscous-suurimot tuli vihdoinkin käytettyä tähän wokkiin. Laitoin siis eka couscousit turpoamaan suolalla ja currylla maustettuun veteen, ja sitten pyöräytin wokkivihanneksia (ja ananasta!) pannulla, hieman liian kauan. Ne paloi vähän surkeasti sieltä täältä, mutta eipä sitä hirveesti maistanut. Ehkä. Alas meni ja maha oli tyytyväinen!

 

Krista-normal.jpg

Viikonloppuna oli yksi ystävistäni yökylässä, ja sotkettiin taas suippopaprikaa, hunajakanaa ja ruokakermaa. Tällä kertaa kaveriksi keitettiin ihan tavallisia kokojyvämakaroneja. Kylkiäiseksi tehtiin ihan normaali vihersalaatti, siinä jäävuorisalaattia, kurkkua, miniluumutomaatteja, vähän paprikaa ja fetajuustoa. Ai että oli hyvää ja söin monta annosta!

 

kotona-normal.jpg

Tämä ruoka taasen on vanhempien luona tehty edellisenä viikonloppuna. Perussettiä: riisi, natural kana con Uncle Ben's kastike sekä vihersalaatti. Naurettavan helppoa ja mukavan hyvää :)

Tuosta viikonlopun salaatista kaikkia aineksia on vielä jäljellä, pitäisi varmaan siis syödä salaattia huomenna töiden jälkeen vähän urakallakin, ettei tarvitsisi heittää ruokaa roskiin. Yritän välttää sitä mahdollisimman paljon, esimerkiksi ostamalla hedelmiä vain tarpeeseen ja vähän kerrallaan. Muutakin ruokaa pyrin ostamaan vain sillä tavalla, että tiedän mitä ruokaa niistä teen ja milloin. Lisäksi käytin paljon pakastimen antamaa lisäaikaa. En kyllä pärjäis ilman pakastinta!