Menneellä viikolla oon ainakin käsittääkseni kokkaillut paljon muutakin kuin nämä mistä kuvamateriaalia löytyy, koska ainakin oon syöny joka päivä jotaki. Ja vaan kerran kävin ulkona syömässä edes harjottelusta. Mutta tosiaan kuvia löytyi kamerasta ennen julkaisemattomia vain viisi kappaletta, kolmesta ruuasta.

Ensimmäinen tekeleeni oli viime viikon alkupuolelta, kun sain päähäni että teenpäs pitkästä aikaa suolaista piirakkaa:

piirakka%20%281%29-normal.jpg

Ohjeen piirakkapohjaan kiskoin netistä, valikoin sellaisen helpon, johon tuli vain 3dl vehnäjauhoja, vähän vettä ja suolaa ja olisko ollu 100g pehmentynyttä rasvaa. Sitä piti yksinään paistaa uunissa joku 10min ja sitten kaadoin päälle ruskistetun jauhelihan (olisko ollu noin 150g), pilkotut porkkanat ja paprikat. En oo ikinä ennen tehnyt vastaavilla täytteillä piirakkaa, mutta kertahan se on ensimmäinenkin :) Mausteet unohdin taas (ups).

piirakka%20%282%29-normal.jpg

Sitten tutut ja turvalliset aineet täyteläisyyttä tuomaan ja eikun uuniin!

piirakka%20%283%29-normal.jpg

Tällä kertaa maltoin uunista ottamisen jälkeen vähän aikaa ootella ennen kuin korkkasin piirakan, ja täyte pysyikin mahtavasti koossa. Tosin että "laiskana" yritin nostaa piirakkapalaa vain haarukan ja veitsen avulla, enkä siis kakkulapiolla niinkuin yleensä, ni eiköhän pohjanpalanen kierähtänyt ohi lautasesta erottuen lautaselle ihmeen kaupalla selvinneistä täytteistä. Noh, eipä se muutaku kahesta kasasta sitte samana haarukkaan ;) Hyvinkin syötävää oli, ei ehkä mikään makuhermoja raastava (positiivisesti tai negatiivisesti) kokemus... Jos yrittäis seuraavalla kerralla muistaa ne mausteet.

 

Uutta oli sekin viime viikon kokkauksissa, että tein ekan kerran ite jauhelihapihvitaikinan, johon laitoin oikeeta jauhelihamaustetta ohjeen mukaan. Taas unohdin muut mausteet, sekaanhan olis voinu heittää vaikka chiliä ja pippuria ainakin, mutta noh.. Eipä siinä, tuli niistä pihveistä erittäin syötäviä pelkällä jauhelihamausteellakin, paljon parempia kuin ennen, ilman kyseistä mixiä!

piffit-normal.jpg

Piffien kaveriksi samalla uunin lämmittämisellä tein toista kertaa elämässäni ite lohkoperunoita :) Olin ostanu edellisellä kauppareissulla muutaman ison hienon rosamundaperunan ja nyt pilkoin ne, laitoin pellille mausteineen ja tökkäsin uuniin:

lohkot-normal.jpg

Vois seuraavalla kerralla laittaa oikeen mausteet öljyn sekaan kuppiin ja pyöräyttää lohkot siellä niin, että tulis kunnolla ne mausteet jokaiseen yksilöön.

 

Just ennen tämän päivityksen kirjoittamista tein ruokaa, riisiä ja kanaa Uncle Ben's -kastikkeella, mutta en jaksanut kuvailla koska siitä on jo täällä blogissakin muistaakseni ainakin kahdessa päivityksessä. Ja valmiskastike muutoinkaan ei ehkä oo kauheen hieno päivityksen aihe... Mutta anyhow, tällä viikolla ajattelin tehdä myös riisipuuroa pitkästä aikaa. Ja mahdollisesti heittäytyä villiksi ja ostaa oikeen kalatiskiltä Prismasta lohimedaljongin mahtavan harjoittelun päätöstä juhlistaakseni :)