Koskapa ennen edellistä postausta päivitystauko oli melkoinen, ehti niitä kuvia kerääntyä kameraan jo ihan hyvästi, ja ruokaa ehdin tekemään tietty vähän enemmänkin jopa, koska aina ei muista kaikkea kuvata. Eniten jäi harmittaan pääsiäisen alla torstaina tehty lihamureke, josta en kuvaa muistanut lainkaan ottaa. Suurin syy ehkä se, että tein sen äitin ja iskän luona, missä kamera ei oo ihan keskellä keittiön pöytää :D Mutta anyway, siitä murekkeesta tuli hyvää. Laitoin täytteeksi Violan tilli -tuorejuustoa ja kääräisin ja uuniin. Namnam :) Kaveriksi paistettiin yhteisellä päätöksellä ranskiksia kun ei muutakaan oikeen jaksanut värkätä :D

 

salsal-normal.jpg

Vanhimmasta päästä taitaa olla tämä pekonisalaatti, johon oikeen katsoin jotakin ohjettakin ("Italialainen perunasalaatti") taas niistä Valion Kotiruoka-lippusista. Ohjeen mukaan kurkut ja sipuli laitettiin "marinoitumaan" omenamehun ja tillituorejuuston sekoitukseen, mutta koska minä en enää sipulia kokkaa, niin laitoin pelkät kurkut :) Sitten kylmät, keitetyt perunat samaan syssyyn ja pohjalle salaattipeti ja pekonia. Sävellettyä tuli reseptin kanssa aika paljon, se kun kuului näin:

800g keitettyä perunaa, 1 kurkku, 1 punasipuli, 1 rkl valkoviinietikkaa, 1 tl sokeria, 3/4 tl suolaa, 1 rasia tillituorejuustoa, 1 dl omenatäysmehua, 3 rkl kapriksia, 150g salaattisekoitusta ja 150g ilmakuivattua kinkkua.

En tietenkään a) tehnyt näin isoa annosta, b) laittanut sitä sipulia saati valkoviinietikkaa, c) käyttänyt kapriksia, d) vaivautunut ostamaan ilmakuivattua kinkkua kun pekoniakin saa. :)

 

Seuraava kokkailun ja ylpeyden aihe oli mutakakku. Aah!

mutaanam%20%282%29-normal.jpgmutaanam%20%281%29-normal.jpg

Viimeksi kun postailin tätä, lupasin teille ohjeen, ja tässähän se tulee:

200g rasvaa ja 200g suklaata sulaksi ja sekaisin. Vaahdotetaan 4 munaa ja 2 dl sokeria. Vaahtoon suklaa-voisula ja sekoitetut 2,5dl vehnäjauhoja ja 2tl leivinjauhetta vuorotellen nostellen. Paistoaika 200 asteessa halutusta mutaisuusasteesta 10-18min.

Tämä kyseinen yksilö oli matalassa vuoassa uunissa 12min, jolloin se vielä vähän hyllyi uunista ottaessa. Reunoista oli paistunut noin pari- kolme senttiä ja loput keskellä oli vielä sulaa mutaa. Nam! Jos ette oo vielä kokeillu, niin nyt on aika! Vappuna kerrankin munkit piiloon ja mutakakut pöydälle. Ei voi olla parempaa. Hyvä versio tulee taloussuklaan lisäksi käyttämällä Fazerin Lontoo rae -suklaata, jolloin lakupalasia jää mukavasti mauksi suklaan sulattamisen jälkeen :)

 

Näiden herkkujen jälkeen tein ties monettako kertaa pizzaa:

pizzaapz%20%281%29-normal.jpg

Aah, itse tehtyä ei kyllä mikään känkkylän pizza voita :) Täytteenä tällä kertaa loistivat:

pizzaapz%20%282%29-normal.jpg

Elikkä perussettiä mutta mikäpäs sen parempaa :) Sekin on tässä kokkauksessa mahtavaa, että pizzaa tulee aina reilusti, jolloin siitä saa annoksen parillekin päivälle, tai sitten pahan päivän varalle pakkaseen! Ainakin kun näin yksinään tekee ja syö :D Meillä ei koko nelihenkiselle perheelle yhteen aikaan riittänyt edes yksi pellillinen, vaan äiti teki aina varuiksi kaksi! Ja mikäpä sen parempaa kun seuraavana aamuna aamupalaksi. Namnam :)

 

Pizzan jäljiltä noita kinkkukuutioita jäi vielä vähän, joten käytin ne hyväkseni sitten seuraavana päivänä tekemällä pastalle kermaisen kinkkukastikkeen:

pastakin-normal.jpg

Tuli hyvää, tietysti (nimimerkki näin perus ei voi epäonnistua). :) Vähän tuo olis kyllä tuo annos kaivannut juustoraastetta esimerkiksi parmesania... Sit olis ollu täydellistä!

 

Viimeisimpänä mutta ei vähäisimpänä:

kanakoti22-normal.jpg

Pääsiäisperjantaina kotona äidille ja iskälle kokattu kanarisottoateria. Ensimmäistä kertaa testasin maustaa kanan inkivääritahnalla! Tuli vähän ärtsyä kun ehkä tahnaa livahti vähän liikaa, mutta en ollut koskaan ennen ite sitä ruokiin lisännytkään, niin en oikeen tiennyt kuinka vahvaa se on. Äiti on pari kertaa tehnyt intialaista kanakastiketta kyseisellä inkivääritahnalla ja laittanut vielä currytahnaakin, tietysti. Minäkin olisin kernaasti laittanut, mutta jääkaapista löytynyt curry oli kerinnyt jo mennä vanhaksi :( Nooh, eipä siinä, hyvää oli ja tämäkin ruoka ajoi täydellisesti asiansa mahantäyttäjänä ja onnentuojana :)