Viime viikolla oli vähän aikaa ja syytäkin leipoa pitkästä aikaa. Yks litra maitoa oli menossa kohta puoliin vanhaksi ja tiesin, etten ehtisi juoda sitä kokonaan. Joten, ei muuta kuin pannukakun tekoon jos ja kun ainekset löytyy! Pari kananmunaakin, hengissä olevaa (eli siis käyttökelpoista, ei kuulunu kotkotusta tms...), oli kaapissa, joten ei kun tekemään. Munien sekaan puoli litraa maitoa, vähän jauhoja (3d) ja vanilliinisokeria (2tl), suolaa (½tl) ja öljyä (½dl). Sekotin nämä ja kaadoin liemen uunipellille. Sitten odottelin 200 asteisesta uunista herkkua ulos noin 25min.

pannarii-normal.jpg

Musta on jännä, että tuo kohoaa noinkin näppärästi, vaikkei siellä edes ole mitään "virallista" kohotusainetta :) Nooh, mikäpä siinä! Tämä yksilö sai jäähtyä ennen syömistä reilusti, koska mulla oli välissä puolitoista tuntia koulua. Mutta olipaha hyvät välipalat sitten kun kotiin pääsin, ja voin kertoa että suuri osa pellillisestä meni sen samaisen illan aikana ns. parempiin suihin :)

Seuraavana päivänä tuunasin pätkän pannaria näin:

panrae-normal.jpg

"Voitelin" vadelmahillolla ja raejuustoa päälle. Nam, paitsi että pannari oli jo vähän eilistä eli pikkusen kovempaa kuin tuore. Nooh, eipä siinä, hyvä pieni iltapala oli :)

 

Noh, toinen leipomus oli sitten vappuaattona suoritettu kakun leivonta mummun synttäreiden kunniaksi :)

itienkakku%20%282%29-normal.jpg

Ensiksi tietysti pohjan tekoon, joten munasokerivaahto, keitetty vesi ja jauhot sekaisin. Sitten taikina tänne:

itienkakku%20%283%29-normal.jpg

Sitten voideltu ja korppujauhotettu vuoka "sylissään" kakkutaikina uuniin 180 asteeseen sopivaksi aikaa. Joskus oon onnistunu saamaan pohjasta tosi hyvin nousevan jne täydellisen, mutta nyt se vähän lässähti keskeltä. Sitten olikin vaikeuksia leikata se kolmeen osaan, joten siitä ei kuvamateriaalia :D

Kostutin pohjan (vähän liianki hyvin) mehulla ja sitten rupesin täyttämään.

%C3%A4itienkakku%20%284%29-normal.jpgitienkakku%20%285%29-normal.jpg

Ensimmäiseen väliin laitoin mansikoita, viime kesältä pakastettuja versioita. Sitten tokaan väliin rahkaa johon sekoitin yhden leivontasuklaalevyn. Nam! Päälle vielä viimeinen kerros kakkua, ja kermavaahtokuorrutus. Päälle ripottelin vähän hasselpähkinärouhetta vielä, ja niin kakkunen oli viimein valmis.

%C3%A4itienkakku%20%286%29-normal.jpg

On muuten hyvä kyllä tuo kerma, se saa tuonkin ruman kakun näyttämään ihan hyvältä peittäessään ne kaikki epätäydellisyydet mitä pohjassa ja täytteiden kanssa leikkiessä tuli :D

itienkakku%20%281%29-normal.jpg