Viime viikolla kokkailin pitkästä aikaa jotain puolivalmista, eli käytin valmisruokia. Niitähän en syö kuin aivan paria sorttia, ja nyt olivat vuorossa ehdottomat lempparit: Pinaattilätyt. Niitä ostan välillä vaihtelun vuoksi ja paistelen pannulla sitten monena ruokahetkenä putkeen, että saan koko paketin syötyä :) Tällä kertaa jännityksen aiheena oli paitsi kylkiäiset, myös se, että miten uusi Ikeasta ostettu paistinpannu toimii :)

pinaattil%C3%A4tyt-normal.jpg

Jostain ruuasta oli jäänyt riisiä yli, joten nakkasin ne pannulle lättyjen sekaan ja huitaisin huiviin sitten. Ei todellakaan mikään erityisen makuhermoja hemmotteleva kokemus, mutta meni alas ja maha oli tyytyväinen saadessaan ruokaa. Pannun teflon-pinnoite oli mielestäni oikeinkin näpsäkkä (enkä laittanut levyä täydelle teholle, kuten opin ystäviltäni Tampereella) ja kesti hienosti. Olin tyytyväinen!

Toinen pinaattilettukokkaukseni, siis yksi niistä monista mutta toinen johon laitoin vähän kylkiäisiä, oli tämä:

pinaattinakit-normal.jpg

Paahdoin siis ensimmäisenä kuivalla pannulla vähän auringonkukan siemeniä, sitten siirsin ne lautaselle odottelemaanja öljysin pannun pinaattilettuja varten. Pilkoin vielä sekaan pari-kolme nakkia ja odottelin hetkisen. Sitten söin. Ei taaskaan mitenkään ältsin hyvää, mutta. Jotain ruokaa :)

 

Puolivalmiuksia käytin myös silloin, kun tein jauhelihakastiketta. Ruskistin jauhelihan uudella pannulla, joka tässäkin tilanteessa muuten pelitti moitteetta, ja tökkäsin perään purkillisen valmista maustettua tomaattikastiketta. Eikun spagetti viereen kiehumaan ja kohta odotti tämä:

peruspasta-normal.jpg

Namnam, ei valittamista! Paitsi ehkä olis kaivannu jotai vihreetä vierelle... Mut ku mää oon niin laiska tekeen lisukesalaattia vain itselleni! Tai siis, ootte varmaan huomannukki että eihän mulla koskaan sellasia oo :D

 

pinaattirahka-normal.jpg

Se oli muuten tämä, mistä jäi sitä riisiä yli. Otin siis pakkasesta sulamaan pari itsetehtyä jauhelihapihviä, pilkoin ne ja käytin mikrossa lämpiämässä ja keittelin vain riisin kaveriksi. Vähän oli kuivakkaa, joten testasin rahkaa "kastikkeeksi". Ehkä kermaviili maustettuna olis sopinu paremmin, mutta en tiiä, toimihan se tuokin! Kokeilemisen arvoinen yhdistelmä jos komponentit innostaa :)

 

nakkikeitto-normal.jpg

Yks päivä sitten innostuin tekemään oikeen kunnon ruokaakin, nakkikeittoa. Vielä löytyi kaapista yksi peruna niin laitoin sen, ja muutaman hyväkuntoisen porkkanan. Liemeen laitoin kasvisliemikuution. Namnam!