...täytyy selvitä kouluhommista ennen kuin kauan odotettu kesäloma on täällä! Ja tällä kertaa sitä lomaakin oikeasti on, peräti kolme ja puoli viikkoa :) Oon onnessani. Viimeksi oonkin lomaillut jouluna, kun hiihtolomakin meni töissä. Noh, en pistä pahakseni ;)

 

Bloggailutkin ovat jääneet koulukiireiden takia vähän vähemmälle, mutta nyt on taas luvassa katsausta parin edellisen viikon kokkauksiin. Aika jänniä ruokia on ollut, perussettiä tosin, eikä mitään uutta. Paitsi yhdistelminä korkeintaan.

 

paprika-normal.jpg

No okei, tää oli sellanen ruoka mitä en ollu koskaan ite tehnyt. Täytettyjä paprikoita uunissa. Nam! Ensin kiehautin paprikat vesikattilassa, sitten täytin spagetilla ja hernemaissipaprikalla (en jaksanut alkaa keittää riisiä joukkoon) ja päällystin viimeisenä paprika-koskenlaskijalla. Ah!

Toisen paprikan tein pari päivää myöhemmin käytännössä samoilla täytteillä. Ne puolikkaat kuitenkin unohdin keittää ensin, joten oli vähän kuivakkaa ja osan jouduin laittamaan roskiin :(

 

kanapasta-normal.jpg

Sitten yks päivä toissa viikolla tein jo perinteikästä kanapastaa, tällä kertaa porkkanoilla höystettynä. Kulaus kermaa ja nautinto on taattu. Namnam!

 

pastaa-normal.jpg

Pastaa ja kermaa jäi, joten tein tällaisen oikoreittiruuan yks päivä nälkäisenä koulun jälkeen. Näyttää hyvin epämääräiseltä mutta täytti tarpeensa eli vatsan. Kaveriksi olisi kaivannut kyllä jotain värikästä, joten seuraavalla kerralla kaupasta ostinkin kilon porkkanoita ja raastoin puolet heti raasteeksi!

 

ranks-normal.jpg

Sain äitiltä kotoa mukaan pari kanafilettä, jotka törkkäsin uuniin ranskisten kanssa pieneksi palasiksi murrettuna. Viereen ihanaa porkkanaraastetta vähän kosteutta tuomaan ja ai että oli hyvää! Yllättävän hyvä yhdistelmä oli, kun sai kaikkea yhtä aikaa suuhun pureskeltavaksi. Ja mää niin rakastan porkkanaraastetta. Voisin syyä sitä vaikka joka päivä jos jaksais tehä :D

 

puuroateria-normal.jpg

Viime viikolla oli taas sitten puuropäivällisen vuoro. Mausteeksi heitin vähän vadelmamarmeladia, pellavasiemenrouhetta ja laitoinpa mukaan lorauksen rypsiöljyäkin. Parasta toi Nalle-puuro on kyllä voisilmän kanssa... Kaverina oli pari näkkäriä ja tietty lasillinen maitoa :)

 

tonnisal-normal.jpg

Tänään oli sitten vuorossa pitkästä aikaa salaattia, tällä kertaa maustettuna tonnikalalla, kananmunalla ja palasilla paprika-koskenlaskijaa (sitä vielä kaapista löytyi pieni pala niin päätin hankkiutua eroon :D). Hyvää oli ja ainaski melkeen terveellistä :)

lidl-normal.jpg

Sit loppuun pitää vielä kehua, yks päivä olin törsäävällä tuulella ja ostin Lidlin paistopisteestä pari sämpylää päivää piristämään koulukiireiden keskellä. Ja oli kyllä hyviä! Nyt onneksi kaapissa odottelee huomisaamua taas itse tehtyä leipää :) Oli muuten jotenkin aivan erilaista leipoa, kun laitoin ensimmäistä kertaa aamupuuron tähteet taikinan joukkoon. Mutta hyvää tuli silti! :)