Ääh, taas on aikas pitkä päivityskatko ollut, ja kokkailtua on tullut aikas monesti jo. Noh, nyt tässä sitten tuttuun tapaan kokoelmaa siitä mitä on tullut tehtyä :)

Tässä muutama päivä sitten tein taas hunajamarinoidusta kanasta ja porkkanasta kanapastaa. Tällä kertaa ei ollut kermaa kaapissa, joten ihan mentiin pelkällä marinadilla. Porkkanoita käytin hetken pannulla ennen kanaa, jotta ne pikkusen pehmenivät. Ei kuitenkaan liikaa, koska tykkään niistä ku niitä saa pureskella :D Kanapastan kylkeen tein vähän salaattia.

kanapastaa-normal.jpg

Tämän jälkeen kokkailin sitten jauhelihasta ja valmiista pussista italianpata-aineksia. Kaverina oli näkkäriä, jota taas pitkästä aikaa ostin kaupasta yhden paketin. Mukava narskutella välillä leivän sijaan näkkäriä, ja joskus oikeen tulee ikävä sitä! Toinen heikkous sillä saralla on hapankorput.. Mutta niitä oon nyt vältellyt, sillä tykkään eritysesti Oululaisen ruishapankorpuista, ja maha on ollut sotapolulla sen ruiksen kanssa viimeisen vuoden ajan... Nyt en oo sitä happariakaan uskaltanut vielä kokeilla, välillä tosin ruisleipä menee ihan ok, eikä tuu maha kipeeksi :) Ja taas kokatessa tuota italianpataa, rupesin miettimään, että pitäisi joskus tehdä ite ns. tuoreista aineksista, mutta toisaalta jänskättää että osaisinko maustaa sitä tarpeeksi. Nooh, eipä kai siinä muuta ku joskus kokeilemaan. Yrittänyttä ei laiteta!

italiaano-normal.jpg

Koulujen päättäjäispäivänä istuskeltiin mun kämpillä yhden kaverin kanssa yo-juhlien päiväsession ja iltasession välillä ja tietysti siinä iski nälkäkin. Sulatin vesihauteessa vähän jauhelihaa ja keittelin pari desiä makarooneja kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä ja yhdistin nämä sitten "makaroonisotkuksi", kuten meidän suvussa tätä sekoitusta kutsutaan.

sotku-normal.jpg

Yllättävän hyvää, kun vielä maustoin jauhelihan pippurilla, valkosipulilla ja chilillä. Namnam!

 

Viime viikolla tein useampaan kertaan lämpimiä voileipiä uunissa. Hellepäivinä uunin lämmittäminen pienessä asunnossa tuntuu välillä erittäin typerältä, mutta onneksi oli sentään hyvää! Ostin kaupasta alunperin pitsavärkiksi savustettuja kinkkukuutioita, ananasta ja juustoraastetta. Mutta pitsaa en kuitenkaan ruvennut vääntämään, sillä hoksasin, että olin epähuomiossa ottanut liikaa leipää sulamaan pakkasesta. En ehtisi kaikkia syödä aamupalana pois ennen pilaantumista, joten päätin käyttää paahtoleipiä myös ruuanlaittoon. Ja mikäpä se sopivampaa sitten kuin tehdä lämpimiä voileipiä. Kaksi kipaletta reiluilla täytteillä riitti minun mahan täyttämiseen vallan mainiosti. Ja ai että oli hyviä nuo Poutun savukuutiot :)

l%C3%A4mpim%C3%A4t-normal.jpg