Aaaah, puolitoista viikkoa takana ja saman verran edessä. Kesäloma on tiiättekö aika kiva juttu :) Kokkailujen kanssa on vielä edetty aika normilinjoilla, mitä gourmeeta ei oo vielä syntynyt. Paitsi eilinen lohimedaljonki oli aika nam. Mutta siitä toisessa tarinassa sitten.

 

smoothie-normal.jpg

Näin kesän kunniaksi hurahduksen kohteena ovat smoothiet. Niistä selitinkin vähän jo edellisestä päivityksestä. Tässä on se marjainen versio (1,5dl maitoa, mitallinen Oriflamen vanilija-shakea ja kuningatarsekoitusta). Juuri äsken tein välipalaksi smoothien jossa oli 1,5dl maustamatonta jugurttia, loraus vettä, banaani, mitalinen vanilija-shakea ja pellavasiemenrouhetta. Sauvasekoittimella on tosi kätevä laittaa nämä sekaisin ja koostumuksesta tulee aika samettinen kun malttaa pörryyttää vähän ylimääräistäkin :) Laiskana tiskarina juon aina suoraan tuosta sekoituskupista ja pesen sen sitten hyvin, kuten myös sauvasekoittimen teräosan!

 

salaatti-normal.jpg

Viime viikonloppuna olin miekkailun alkeiskurssilla, ja ruokatauolla tulin kämpille syömään. Mitään lämmintä ei todellakaan mieli tehnyt, ulkona oli kuuma ja minulla hiki, joten tein salaattia. Tässä aineksina paahdettuja cashew-pähkinöitä ja kinkkukuutioita, salaattia, kurkkua, tomaatti, omena, ananaspurkki ja persiljaa. Lisäksi tein pienen öljy-pippuri-Herbamare -kastikkeen vielä sinne sekaan. Namnam :) Ihana kun kerrankin päätin ostaa ruukkupersiljan, oon tunkenu sitä miltei joka ruokaan antamaan hyvää makua! Kaverin kanssa puhuttiin persiljan kasvattamisesta näin kesällä, ja mietin että pitäisikö hakea puutarhalta oikeen kunnon taimi... Mulla vaan tuo ikkunalauta on tosi kuuma paikka kun siihen paistaa aurinkoisella säällä ihan koko päivän. En tiiä sitten miten persilja siihen suhtautuisi, mutta ei kait sitä auta ku kokeilla :D

 

Salaatti sai jatkoaikaa seuraavana päivänä eli viime sunnuntaina, kun kaivoin pakkasesta pari tortilla-pohjaa ja lykkäsin salaatin sinne väliin :)

tortilla-normal.jpg

Lisäsin mukaan vähän persiljaa ja suolakurkkuja ja kastiketta. Sen tein itse maustamattomasta jugurtista, johon laitoin vähän pippuria, chiliä ja Herbamare-yrttisuolaa. Tuli aikas namia! :)

 

Niin ja lopuksi täytyy vielä hehkuttaa mun kesälomaherkkua:

suolakurk-normal.jpg

Kaupassa suoraan altaasta otetut suolakurkut on mun mielestä maailman parhaita! Näitä oon kantanu viimeset pari viikkoa kotiin ja saa nähä millon "kyllästyn" ;)