Niin se oli ja meni, kesäloma ja juhannus. Nauttimisen arvoista oli, ja reissukin tuli tehtyä tuonne eteläisempään Suomeen. Reissun aikana kokkailtiin perinteistä jauhelihakastiketta pastan kaveriksi sekä tehtiin ruokaisaa tonnikalasalaattia erilaisten siementen ja kasvisten kera. Muutoin syötiin hyvässä seurassa hyvässä ravintolassa :)

 

Ennen reissua kokkailin kotona kuitenkin muutamia ruokia, joita ei vielä täällä ole esitelty. Vanhimpana löytyi parin viikon takaa yksi hedelmäsalaattikuva, joita tässä blogissa on kyllä esitelty varsin monesti :D

hedsal-normal.jpg

Mutta kun se vaan on niin hyvää! Vedin melkein yhdeltä istumalta koko satsin, ja siinä kuitenkin oli purkki persikoita, banaani, omena ja purkki ananasta. Mitä parhain väli- tai iltapala ja varmasti lapsetkin tykkää :) Vielä kun olisi ollut hasselpähkinärouhetta kaveriksi niin ai että..

 

Reilu viikko sitten heittäydyin taas leväperäiseksi ja ostin Prisman kalatiskiltä lohimedaljongin. Keitin kaveriksi vähän porkkanoita ja tein salaattia. Komeus näytti tältä:

lohimed-normal.jpg

Tällä kertaa muistin maustaa lohen suolalla ja pippurilla, ja ostin limenkin kaveriksi. Äitiltä ryöväsin loput tilliruukusta, jonka löysin kaapista edellisen lohikokkauksen jäljiltä. Sitä laitoin porkkanoiden keitinveteen ja kuvan ottamisen jälkeen (?!) myös annokseen. Namnam, ei voi muuta sanoa ku että herkkua oli!

 

mokkap-normal.jpg

Näistä aineksista syntyi torstai-iltana pellillinen mokkapaloja. Minä pöljä iskin kaikki palaset pakkaseen ennenkuin muistin kuvaa ottaa, joten sitä ei nyt ole. Noh, eiköhän kaikki tiiä miltä ihanat suklaiset ja naminammi-mokkapalat näyttää :D Oli kiva tehdä tätä pitkästä aikaa, se on niin yksinkertaista vaikka kuorrutuskin pitää tehdä, eikä aikaakaan mene loppujen lopuksi kuin ehkä tunti. Ohje on meidän yläasteen aikasesta oppikirjasta, ja niin luotto että sillä ei voi epäonnistua :)

 

jussi3-normal.jpg

Meidän kotipihalla kukki ihanasti juhannusruusut, joten äiti kävi hakemassa niitä sisällekin tuoksua ja kauneutta tuomaan :) Olin siis juhannuksen perheen parissa, kun velipoikakin oli pitkästä aikaa kotona.

Kotona kokkailtiin juhannusaattona tietysti hyvin, grilli oli kuumana lihan ja kasvisten kimpussa ja teki taikojaan. Kasviksista grilliin valikoitui herkkusienet, kesäkurpitsa, porkkana ja parsakaali. Esikeitin kahta viimeksi mainittua vähän aikaa, sitten annostelin kaikkia sopivasti foliopalasten päälle, lisäsin Herbamarea ja voita, kääräisin foliot nyyteiksi ja laitoin odottelemaan. Samalla tyylillä tein perunanyyttejä pakasteperunasuikaleista (laiskuus iski vai miten se meni)...

jussi2-normal.jpg

Perunat otin syödessä foliosta lautaselle, koska ne lähtivät nätisti irti, mutta kasvikset söin suoraan tuosta foliosta. Liha oli kunnolla paistunut ja maustunut. Namnam!

 

Jälkiruuaksi tein samaa mitä viime juhannuksena, eli mansikoita ja suklaa-jugurtti-juttua :) Ohje kuului siis näin: Lämmitä kiehumispisteeseen 2dl kuohu/vispikermaa, sulata sinne 150g valkoista/tummaa suklaata. Sekoita joukkoon 1tl vanilliinisokeria ja 2,5dl kreikkalaista jugurttia. Kaada tarjoiluastioihin vuorotellen mansikoiden/vadelmien kanssa.

jussi4-normal.jpg