Tarkoituksenani oli päivitellä blogia huomattavasti useammin tämän kokeilukuun aikana. Mutta. Hyvät säät ja työt oli yhdistelmä joka sai hienosti minut pidettyä pois tietokoneen (kuin myös television) äärestä, joten tulos on nyt sitten tämä. Viimeinen päivä heinäkuuta ja toinen päivitys lihattomasta kuukaudesta.

Joka on itse asiassa mennyt yllättävänkin hyvin. Edes grillaillessa ei tehnyt mieli sortua. Ainoa kerta oli ehkä se, kun kiva poitsu tarjosi festareilla osaa makkaraperunoistaan... Ja sitten täytyi kieltäytyä. Noh, sattuuhan sitä paremmissakin piireissä.

Anyways, olen ylpeä kyllä miten kuukausi meni. Vaikka oli aivan älyttömän kuuma, ja kämppä oli kuin paraskin sulatuslaitos, onnistuin kokkailemaan evästä töihin joka päivälle. Eikä vain pelkkiä salaatteja ja kylmiä ruokia. Sosekeittoja harrastelin aika paljon, sellainen on myös tänään lähdössä töihin mukaan. Kasvispizzasta veikkasin suurta suosikkiani, mutta se jäi yhteen pellilliseen ja viimeisellä annoksella tuntui jo vähän hankalalta (vaikka en siis todellakaan syönyt koko pizzaa peräkkäisinä päivinä, pakastin välissä osan). Kerran vain haettiin töistä kiinalaista, ja sitä kasvisruokaa tulikin sitten syötyä onnelliset kolme päivää huisin ison annoskoon siivittämänä.

Lisäksi olen kokkaillut erinäköisiä yhdistelmiä kotimaisista tuoreista juureksista ja ai että on hyvvää! Niistä tosin tuli niin epämääräisiä viritelmiä, että vain yhdestä on kuva:

wokki-normal.jpg

Tätä kyseistä kuvaa kamerasta koneelle siirtäessäni piti oikein tosissaan miettiä, että mitäköhän ruokaa se tämä oli. Mutta tässä on siis porkkanaa, parsakaalia ja paprikaa, mausteena hieman ruokakermaa ja tuoretta inkivääriä. Nam! (Jos inkiväärin maku sopii sinulle, testaappa myös leivän päällä!) Aterian söin töissä kera kokojyväpastan.

 

Pastan kanssa tein myös elämäni ensimmäisen kerran soija-tomaattimurska-kastikkeen, joka meni ihan täydestä korvikkeena jauhelihakastikkeelle. Siis aivan täydestä. Oli hyvää. Tätä kastiketta söin myös yksi ilta kotosalla iskältä ryöväämäni tortillapohjan kanssa:

tortilla%20%282%29-normal.jpg

Hieman köyhältä näyttää tuo annos kyllä, mutta siis pohjan päällä oli tuota soijakastiketta, rahkaa, kurkkua ja salaattia. Ja aivan riittävän hyvä yhdistelmä oli ja piti nälkää hyvin yön yli :)

 

Yksi päivä intouduin paistelemaan lättyjä ruuaksi pitkästä aikaa. Vähän kuumaa puuhaa se kyllä oli, mutta lopputulos oli sen arvoinen. Pari lättyä söin lopuksi makein täyttein:

herkkul%C3%A4tty-normal.jpg

Kermavaahtoa ja päärynälohkoja. Tarviiko muuta sanoa? :P

 

Alkuviikosta kokkailin pitkään odotetun ratatouillen (viime kesäiseen tapaan):

ratatouille-normal.jpg

Kesäkurpitsaa, porkkanaa, riisiä, tummaa soijarouhetta ja tomaattimurskaa. Ja oli aivan täydellistä, kun eilen töissäkin söin. Soijan koostumus jotenkin vain sopii älyttömän hyvin suuhuni, ja aion kyllä käyttää sitä jatkossakin aina välillä, jauhelihan korvikkeena.