Niin sitä on taas yksi opiskelijakesä (viimeinen tällä erää!!) lusittu ja huomenna paluu koulun penkille. Onneksi heti ens viikolla alkaa harjottelu ni ei tarvii istua luennoilla kuin kolme puolikasta päivää :)

Viime viikolla olin vielä töissä, tosin alkuviikon kipeenä sairaslomalla. Ja sairaanahan pitäisi aina syödä paljon C-vitamiinia, joten pyysin äitiä tuomaan appelsiineja kaupasta. Ja sieltä tuli sitten kaupanpäälliseksi vähän kiivejäkin. Koskapa kaapeista löytyi vielä yksi banaani ja yksi purkki ananasta, päätin tehdä -ylläripylläri- hedelmäsalaattia!

hedsal-normal.jpg

Laitoin sen hetkeksi jääkaappiin maustumaan ennen syöntiä. Yksi kaveri siinä pistäytyi illaksi kylään, joten söimme tuon annoksen puokkiin. Omaan kupposeeni laitoin vielä päälle mantelirouhetta, NAM!

 

Hedelmäinen linja jatkui sunnuntain aamupalassa. Okei, kuva on nyt taas tämmönen jugurttisörssäyskuva mutta laitanpa kuitenkin:

jugm%C3%B6s-normal.jpg

Elikkä tässä on maustamatonta jugurttia, omenahilloa, säilykepersikoita, vähän pellavasiemenrouhetta ja yksi Weetabix. Ja vatsa kiittää :)

Omenahillosta kerrottava sen verran, että ihan on kotipuun omenoista tehty. Meille istutettiin pihaan joskus muutama vuosi sitten yksi sievä pieni omenapuu (naapurilla on kaksi joten pölytys, check). Se ei muistaakseni parina ensimmäisenä vuonna tehnyt yhtään omenaa, kunnes syksyllä pari kolme vuotta sitten ihme koitti: Yksi, täydellisyyttä hipova omena. Joka tosin ehti mennä sisältä ruskeaksi ennen kuin uskalsimme poimia sen :D No, viime kesänä puu teki sitten jo ihan kunnon sadon, neljä kiloa pieniä vihreitä omenoita saatiin ja hilloksi tehtiin. Tänä vuonna eksponentiaalinen kasvu jatkoi, sillä sadonkorjuun saldo oli 17 kiloa. Siis ihan älyttömästi! Hilloa tehtiin tänäkin vuonna osasta, muutamasta piirakka jne että sato saadaan käytettyä.

omehil-normal.jpg

 

Sunnuntain ruokailut jatkuivat kotona vanhempien luona kokkaamisella. Tehtiin chili con carnea. Eli ruskistin siis ensimmäisenä 400g jauhelihaa. Sitten kaadoin kattilaan yhden purkin tomaattimurskaa ja tungin jauhelihat sekaan. Äiti lisäsi soppaan pari lihaliemikuutiota ja yhden pilkkomansa paprikan. Tätä sitten hiljoksiin keiteltiin riisien kanssa yhtäaikaa, ja muutama minuutti ennen riisien valmistumista laitettiin sekaan vielä purkillinen valkoisia papuja. Ja sitten maustaminen chilillä, tietenkin. Ja tuli hyvää. Tää on niin luotto eikä ees kovin vaikee tehdä!

Tänään kokkailin kotosalla sen verran välipalaa töihommien jälkeen, että laitoin omenahilloa, maitoa ja Oriflamen suklaashakea pörtössä sauvasekoittimella sekaisin ja nautiskelin ennen hierontaan lähtöä :)