Viime viikonloppuna olin kotona kokkailemassa äitin ja iskän kanssa, ja eteen tuli uunilohen laittoa. Tsekkasin jääkaapissa olisiko siellä ollut hengissä olevaa pestokastiketta, mutta ei. Ainoa purkki minkä löysin, oli avattu hävettävän kauan sitten joten se ei ollut todellakaan enää käyttökelpoista. Kauhoin peston biojätteeseen ja huuhtelin purkin. Mausteeksi lohelle kaivoin sitten maustelaatikosta meidän suokkaria:

limpip-normal.jpg

Tekkee älyttömän helposti hyvän mausteen juurikin lohelle. Ei tarvii mitään muuta koska tuossa on suolat ja pippurit ja limet ja kaikki. Tuota kääntelin purkista ulos sitten sopivasti ja työnsin lohen uuniin.

lohi-normal.jpg

Se sai siellä olla ranskalaisten kanssa vajaat puoli tuntia ja tuli sitten tuon näköisenä ulos. Me monesti laitetaan lohi juurikin tuollain että pellin päälle leivinpapru ja sitten vielä grillausalusta, jolloin ylimääräinen neste pääsee valumaan pois. Joskus iskä virittelee vielä tuon grillausalustan kallelleen, jotta kala ei jää liian kosteaksi. Minä en kuitenkaan sillai alkanu hifistelemään :D Kaverina tällä lohella oli sitten lautaselle tosiaan niitä ranskalaisia ja fetasalaattia, ja tietty tilliä ja limemehua. My favourite!

 

Ennen lohen kanssa leikkimistä tein gluteenittoman kakkupohjan uuniin paistumaan. Siinä kun lohi oli vuorostaan uunissa, halkaisin kakkupohjan ja täyttelin sen omenahillolla (omalla tietysti!) ja yhdellä muussatulla banaanilla.

kakku%20%282%29-normal.jpg

Kostutin ihan vedellä tuon alaosan ennen täyttöä ja sitten uppistin yläosan siihen päälle ja kostutin sitäkin vähän.

kakku%20%283%29-normal.jpg

Pohja vähän painui -tietysti- tuosta keskeltä alemmas, mutta yritin pehmittää reunat leikkauskuntoon. Koristeluihin käytin luonnollisesti kermavaahtoa, sekä hedelmiä:

kakku%20%284%29-normal.jpg

Elikkä banaanisiivut sivulle ja kiiwisiivut päälle. Nam! Pohja oli ekan kerran kokeilu gluteenittomana, eli siihen tuli vaan muna-sokerivaahto ja perunajauhoja sekä leivinjauhetta kohokkeeksi. Oli vähän jotenki tiiviin tuntuista, kun taas vehnäjauhoihin tehtynä saa tosi kuohkean pohjan tehtyä jos jaksaa vatkata muna-sokerivaahdon kunnolla. Noh, mutta tää oli nyt tämmönen testi ja totesin että aivan käyttökelpoinen oli ohje ja hyvää tuli :)

 

Viime viikon kokkauksia on myös tämä (pahoittelut pienestä epätarkkuudesta....):

wok-normal.jpg

Wokkasin siis herkkusieniä (tuoreita), kiekkokurpitsaa ja parsakaalia, ja keitin kaveriksi myös vähän vege-maustettua nuudelia. Namnam, tää oli niin herkkua että! Pitäisi vaan tehdä kesäaikaan kun saa hyviä kasviksia, ni useammin! Nyt tuli tehtyä oikeastaan koko kesän aikana vaan kaks tämmöstä satsia, vaikka siellä oli se heinäkuun kasviskuukausiki.... Nyt täytyy kyllä ihan miettiä että mitähä ihmettä mää sillonki söin :D

 

Tän viikon puolella oon ollu jo työharjottelussa (tän koulun viimenen! :o), ja syöny siellä harjottelupaikassa sitte mielettömän hyvät eväät, joten kokkailut kotona on jääny tosi vähille. Alkuviikosta kuitenkin ruskistin vähän jauhelihaa ja yritin tehdä sille ruskeeta kastiketta pitkästä aikaa. Se on yleensä mulla aina menny pilalle, ja mummu neuvo että laita vaan kunnolla sitä rasvaa siihen pannulle. Joten tällä kertaa minähän kauhasin voipaketista kunnolla, ja tuloksena oli melko keltainen kastike :D Nooooo, hyvväähän se oli.

perjli-normal.jpg

Kaveriksi keitin sitten uusia perunoita, joita on kaapissa vieläkin (pitäisi syödä suht äkkiä nyt pois ettei joudu heittään roskiin... Onneks perunat säilyy näinkin hyvin!) Ateria olisi kaivannut vähän salaattia kaveriksi mutta ei ollu ku vähän jotaki kurkkua kaapissa ni en sitte jaksanu ees niitä pilkkoa kaveriksi.... Noh, joku toinen kerta sitte :)

 

Viimesin "kokkailu" oli eilen, kun yökylässä olleen kaverin kanssa tehtiin kasvisdippi-jutskat kaveriksi Pako-sarjan katsomiselle.

dip-normal.jpg

Meillä oli siis Ranch-dippi sekotettuna vähälaktoosiseen kevyt-kermaviiliin, lautasella kurkkua, porkkanaa ja paprikaa suikaleina ja palan painikkeeksi karpalo-vichyä. Näitä piti sitten tietenkin vetää nonstoppina siihen asti että lautanen oli tyhjä, maha kiitti ja oli aivan täynnä koko loppuillan ja yön! :D