Perjantai-iltana olin viikon jäljiltä ihan puhki. Olin ollu joka ilta poissa kotoa, jossakin menossa, ja tankki oli tyhjä. Nukuin melkeen kymmenen tuntia pe-la-yönä ja lauantaina tehtiin vielä kouluhommia. Joten, kun ne oli ohi, päätin palkita itseni rauhallisella koti-illalla ja tehdä yyyberhyvää ruokaa. Kävin siis kaupassa ja ostin tarvikkeita:

hemlau%20%281%29-normal.jpg

Ideana siis tehdä naminami-pestopastaa :P Ja tietysti tällainen melkein-hifistely-kokkailu tarvitsee kaverikseen ruuanlaittoruokaa (valitettavasti ruuanlaittojuomaa ei ollut...), joten kaupasta tarttui myös rasiallinen viinirypäleitä mukaan:

hemlau%20%282%29-normal.jpg

Ja ei muuta kuin kokkaamaan. Ekkuna laitoin makaronit kiehumaan. Sillä aikaa pesin yhden noista suippopaprikoista ja pilkoin sen renkaiksi. Sitten lämmitin paistinpannun ja heitin siihen vähän noita savukinkkusuikaleita. Aika pian tän jälkeen nakkasin paprikan pannulle, ja hetken päästä pastat perään. Laitoin levyn tosi pienelle. Pilkoin muutaman miniluumutomaatin ja laitoin nekin pannulle. Annoin ruuan muhia siinä aikansa, ehkä joku vajaa kymmenen minuuttia, ennen kuin maustoin sen parilla teelusikallisella pestokastiketta. Sekoitin hyvin, jotta pesto tarttuisi kaikkiin aineksiin ja maistoin. NAM.

hemlau%20%283%29-normal.jpg

Höyryävä annos lautasella näytti älyttömän hyvältä, ja sitä se olikin! Siis totaalisen herkullista ja söin koko ison tekemäni annoksen kertaistumalta... Olikin kyllä nälkä, koska olin liikenteessä käytännössä parin hapankorpun voimin, jotka olin syönyt aamupalaksi joskus yhentoista aikaan, ja tässä vaiheessa kello oli about puoli kuus.

Illan päälle tein vielä herkkujälkkäriä/iltapalaa. Olin ottanu pakkasesta yhen rasian mansikoita ja yhen rasian mustikoita sulamaan. Laitoin niistä siis osan isoon kulhoon. Päälle heittelin päivällä aiemmin itsetekemääni mysliä, mantelirouhetta sekä vähän karamelli-suklaa vanukasta:

hemlau%20%284%29-normal.jpg

Ja ai että oli taas hyvää :)) Mietin, että tuossa myslin tilalla toimis varmasti se kauraseos, mitä laitetaan omenakauraherkku-jälkkäriin. Ja suklaajutun tilalla toimis varmasti myös vanilijakastike.... Hmm, pitää testata joskus niillä eväillä!