Viime postailun herkuttelusta innostuneena ostin purkillisen pestoa viimeksikin kun kävin kaupassa. Tällä kertaa tosin otin punaista pestoa ja vähän isomman purkin, että riittää hetkeksi... :D Ensimmäisenä kokkailinkin pesto-pasta-tonnikala-paprika-sörsseliä maanantaina:

maanantai%20%283%29.jpgmaanantai%20%281%29.jpgmaanantai%20%282%29.jpg

Toi paprika oli niin omituisen näköinen aluksi kun punaisen paprikan sisällä kasvoi pieni oranssi paprika.... Ihmettelin sitä aikani ja totesin sitte että samapa tuo! Uutta paprikavauvaa en menny pilkkomaan enempi ku tarpeellista, käytin vaan "ison" paprikan...

Nii ja siis noita ku sörssäsi, eli keitti pastan, käytti tonnikalan ja paprikan pannulla ja sitte sekotti ja lisäs peston, tuli tämän näköistä nälän vievää ruokaa:

maanantai%20%284%29.jpg

Sitä tuli ihan törkeen iso annos, ja minä suurisuu söin kaiken yhdeltä istumalta telkkaria katsoessa, koska oli ihan kamala nälkä salin jne jäljiltä. Nii ja tosiaan nälkä oli sen verta kova, että piti taas olla ruuanlaittoruokaa:

ruru.jpg

Tällä kertaa siis vaan pari hapankorppua Kultarypsillä :)

 

Tänään perjantaina tein sitte samalla kaavalla taas pestopastaa, mutta tällä kertaa tein niin, että keitin makaronit, heitin puolessa välissä tonnikalan kans kiehumaan. Sitten kun pasta oli valmista, kaadoin vedet pois ja lisäsin peston, ja kuumensin vielä vähän aikaa. Paprikan pilkoin tällä kertaa kylmänä siihen lautaselle vaan kaveriksi, ja totesin että näin tämä annos oli paljon parempi.

per.jpg

 

Niin ja tosiaan, tein viime viikonloppuna elämäni ekan kerran ite lasagnea. Ja semmonen oli lopputuloskin. Sillä kastikkeen loputtua laitoin erehdyksessä lasagnelevyjä päällimmäiseksi uunivuokaan, jolloin ne tietty jäi ihan kovaksi kuoreksi ja meni roskiin ku ei niitä voinu syyä... Noo, kantapään kautta oppii joskus parhaiten, tiiänpähän ens kerralla miten päin laittelen :D

lasagne%20%282%29.jpg

Kastikkeena mulla oli tosiaan vaa tää jauheliha-soija-tomaatti-soosi, koska en jaksanu tehdä valkokastiketta eikä ollu oikeen aineitakaan...

lasagne%20%281%29.jpg

Lasagnelevyt istu suurinpiirtein ok tuohon vuokaan. Tai niin ainaki jonkun mielestä ehkä.... :D

Joo ja koska tuli se erehtyminen tehtyä mistä äsken selitinkin, valmiista lasagnesta ei ole kuvamateriaalia... Ens kerralla sitte!

 

Nii ja vielä heitän tähän kuvan mun ja äitin jälkkäreistä parin viikon takaa ihan vaan muistutukseksi että marjat on namnam ja niitä pitää syyä paljon! Nii ja mantelirouhe passaa aina joukkoon ;)

jalk.jpg