Viime sunnuntai oli isänpäivä, ja päätimme veljeni kanssa tehdä iskälle kunnon aterian päivän kunniaksi ja samalla päästää äitin pois miettimästä mitä laittaisi ruuaksi. Ideoimme menuun yks ilta whatsApp-keskustelun aikana ja menusta tuli miehekkään makoisa: Pekonilla ja tuorejuustolla täytetty lihamureke, itsetehdyt lohkoperunat ja jälkiruuaksi Marianne-jäädykettä. Näitä sitten väännettiin reilu tunteroinen kahdestaan viime sunnuntaina, ja tietysti jätin kaikki kuvat ottamatta. Ajattelin jo yhdessä vaiheessa että otan vaikka puhelimella kuvia näistä herkuista, mutta sitten se jäi ja huomasin kaiken ruuan jo tuhouduttua että niin, ne kuvat jäi ottamatta.

No, tällehän ei voi mitään, joten päätin kirjustella tähän postaukseen kaikkien kyseisten herkkujen yksinkertaiset reseptit!

Täytettyä lihamureketta varten tarvitaan (tai siis me käytettiin) 700g jauhelihaa, vähän korppujauhoja ja vettä, 1 kananmuna, vähän tuorejuustoa ja paketti pekonia. Korppujauho (tässä tapauksessa gluteeniton) sekotetaan ja turvotetaan pienessä määrässä vettä. Sitten lisätään jauheliha, sekoitetaan, lisätään kananmuna ja sekotetaan vielä, niin että massa on sekasin. Sitten taputellaan se levyksi uunipellille leivinpaprun päälle. Sen jälkeen tuorejuustoa pintaan, pekoniviipaleet päälle ja kääritään rullalle. Not so hard! Uunissa noin 40min ja lämpötila 200 astetta.

Lohkoperunoita varten ostetaan yleisperunoita, mielellään pestyjä ja harjattuja ni oma työ jää vähäiseksi... :D Ne on kätevä sitte vaa leikata lohkoiksi, ei tarvii yrittää hinkata multia pois ja homma käy näpsäkästi! Perunalohkot pyöritellään öljyssä ja mausteissa ja laitetaan uunipellille leivinpaperin päälle. Minä käytin rypsiöljyä, pippurisekoitusta ja valkosipulijauhetta maustamiseen. 40min ja 200 astetta kelpaa näillekin (jos laittaa yhtä aikaa uuniin, kannattaa suosia kiertoilmaa ja noin 170 astetta).

Marianne-jäädykettä varten vaahdotetaan purkki vispikermaa yhdessä kulhossa, ja toisessa kaksi kananmunaa ja vajaa puoli desiä sokeria oikein hyväksi. Sitten jälkimmäiseen kulhoon lisätään Marianne crush -rouhetta ja sekoitetaan hyvin. Seuraavaksi sekaan sekoitetaan kermavaahto, ja sitten seos annostellaan esimerkiksi silikoniseen kakkuvuokaan tai annosmaljoihin ja laitetaan pakkaseen. Meidän jäädyke oli kylmässä vain pari tuntia, eikä ehtinyt ihan kunnolla jähmettyä, mutta oli aivan nannaa silti! Jos jäädykettä tehdään vaikka tarjottavaksi juhlissa, kannattaa se valmistaa jo edellisenä päivänä.