Viikko ja yksi päivä sitten oli elämässäni yksi kunnioittamisen arvoinen juhlapäivä: Sain ammatin :) Valmistuin Oulun Ammattikorkeakoulusta sosionomiksi ja tätähän sitten juhlittiin perheen kesken koko perjantai-ilta.

Pienellä porukalla oltiin, ja suunnittelin meille kolmen ruokalajin menun. Juhlahumussa otettiin kyllä kuvia, mutta ei ruuista :( Ja sinänsä ihan hyväkin, koska minun sormeni eivät olleet pelissä alkuruuan jälkeen. No, mutta siis, alkuruuaksi oli kreikkalaisia täytettyjä pitaleipiä (samoja mitä olen kuvannut päivityksessä 26th Anniversary), ja ne tein alusta loppuun asti itse. Sitten pääruuaksi meillä oli höyrytettyjä babyporkkanoita, kukkakaaligratiinia ja possun sisäfilettä. Jälkiruuaksi tehtiin ihana suklaavaahto, jossa oli irlantilainen viski-twist. Namnam :D Tämän kaiken hyvän jälkeen keitettiin vielä kahvit vähän myöhemmin ja kahvipöydässä oli sitten tarjolla täytekakkua, josta jopa löytyy kuva!

valkakku.jpg

Kakku oli gluteeniton ja sisällä oli mansikoita :) Päällä laktoositon kermavaahto, pehmeitä hopeakuulia ja aito ruusu!

 

No, tällä viikolla oli sitten joulu, ja joulumenumme koostui seuraavista: bataattikeitto, porkkanalaatikko-kunnon pihvit-salaatti-perunat, ja mansikkajuustokakku. Näistäkään ei ole kuvia, koska en itseasiassa ollut minkään valmistamisessa hirveästi mukana (ups :D). Tänään tein sitten ihan itse ruokaa koko perheelle, mutta siitäkään ei ole kuvaa. Voihan... Noh, resepti tässä (ja takuuhyvä on!)

500g gluteenittomia makaroneja (fusilli), 700g jauhelihaa, 1 kasvisliemikuutio/fondi, 0,5l keitettyä vettä, purkki aurinkokuivattuja tomaatteja.

Keitä makaronit ja ruskista (ja mausta) jauheliha. Valmista kasvisliemi ja kuivaile tomaateista ylimääräiset öljyt. Lado kiinteät ainekset sopivan kokoiseen vuokaan kerroksittan ja kaada neste päälle. Paista 200 asteessa noin 40min!