Lauantaina ystävänpäivän kunniaksi teki mieli tehdä jotain makeaa, jotain siis tosi makeaa. Hengailtiin koko päivä yhden ystäväni kanssa, ja käytiin iltapäivällä sitten hakemassa kaupasta kaksi levyä valkosuklaata.

Leipomishommat alkoi kaikkien tarvikkeiden esille otolla. Sitten rikoin kuppiin kaksi kananmunaa ja heitin sekaan desin sokeria ja vaahdotin. Sitten sinne 2dl vehnäjauhoja ja 1tl leivijauhetta. Sulatin 100g rasvaa ja sinne sekoitettiin sitten yhdessä ystäväni kanssa puoli levyä valkosuklaata. Toisen levyn hän pilkkoi kokonaan, ja sekin laitettiin taikinaan rasva-suklaasulan jälkeen.

valsukmuf%20%285%29.jpgvalsukmuf%20%284%29.jpg

Taikinaan siis laitettiin nuo kaikki suklaamuruset. Sitten annostelin taikinan pellillä odottaviin muffinivuokiin.

valsukmuf%20%286%29.jpg

Sitten törkkäsin muffinit uuniin 200 astetta ja noin 20 minuuttia. Annoimme niiden jäähtyä kunnolla kun söimme ns. oikean ruuan, ja keitimme kahvit. Muffinit olivat tuollaisinaan vähän kuivakoita, vaikka makua olikin ihan kivasti, mutta päätimme tehdä vielä kuorrutteen. Kuumensin siis vähän kermaa ja sulatin viimeisen puolikkaan suklaalevyn sinne. Odottelin että se jähmettyisi, mutta lisäilin sitten tomusokeria vielä, kun ei mitään tapahtunut. Noh, eipä se kauhean jäykkää ollut vieläkään, eli jotain reseptiä olisi varmaan apuna kannattanut käyttää. Lopputulos oli kuitenkin varsin makea ja valkosuklainen! :)

valsukmuf%20%287%29.jpg