Pitkästä aikaa päätin kuvailla kaikki päivän ruokani ja tehdä Päivän saldo -postauksen :)

Päivä alkoi tuttuun tapaan aamupalalla, johon kuului mukillinen teetä ja pari leipää. Tällä kertaa oli kuitenkin vähän ekstraa, kun olin edellisenä päivänä keittänyt muutaman kananmunan.

aamupala.jpg

Tee on haudutettua Tiikerin päiväunta, namnam, ja lautasella on moniviljapaahtoleipää, sulatejuustoa, Lauantai-makkaraa ja kananmunaa. Päälle ripottelin vähän Herbamare-suolaa.

Lounaan söin kotosalla vanhempieni kanssa. Sen verran avustin myös itse ruuan tekemisessä että pilkoin kanafileet :D Mutta siis, ruoka on aivan mun lempparikeittoa, jota äiti on tehny viimeksi noin sata vuotta sitten eli ikävä oli jo kova. Siihen kuuluu siis spagettia, porkkanaa, "eilistä" kanafilettä ja kermaa/sulatejuustoa liemen mausteeksi. Yleensä me on laitettu siihen Koskenlaskijaa, mutta tällä kertaa jouduttiin "tyytymään" ruokakermaan kun juusto oli mennyt vanhaksi...

kanakeitto%20%282%29.jpgkanakeitto%20%283%29.jpgkanakeitto%20%284%29.jpg

Pasta oli gluteenitonta, ja sitä laitetaan aina _sopivasti_. Porkkanoita ei pilkota, vaan ikäänkuin kuoritaan tuommosiksi tosi ohuiksi suikaleiksi. Kanafileitä oli kaksi kappaletta, ja pilkoin ne mahdollisimman pieneksi. Keiton tekeminen kestää käytännössä vain sen ajan että vesi kiehuu ja pasta kypsyy. Kana täytyy vaan lämmittää (huom kunnolla), koska sehän on valmiiksi kypsää, ja ohuet porkkanat kypsyy pastan mukana tarpeeksi. Nopeata ja helppoa siis, ja saapi tuunattua edellisen päivän kanaa varsin kätevästi :)

Niin ja koska keitto on kuitenkin suhteellisen kevyttä ruokaa ja mulla oli karmee nälkä, höystin sen vielä ruisleivällä. Kyytipoikana tietty lasi maitoa.

kanakeitto%20%281%29.jpg

Kämpille päästyäni lämmäytin vielä viimeiset annokset pari päivää aikaisemmin keittämästäni riisipuurosta ja höystin toki kanelilla (anteeksi pimeä kuva).

riisipuuro.jpg

Illan päätteeksi söin vielä noin puolikkaan mikropussin verran poppareita urheilua katsoessani ystäväni Kallen kanssa :)

popparit.jpg