Eilistä ja tämänpäiväistä hiihtolomalounasta varten ostin sunnuntaina kaksi punaista paprikaa. Pakkasessa tiesin olevan juustoraastetta ja jauhelihaa, ja avattu pestopurkki odotti jääkaapissa.

t%C3%A4ypap%20%283%29.jpg

Eilen otin sitten ensimmäisen paprikan ja keitin sitä vedessä vähän aikaa. Samalla ruskistelin jauhelihan.

t%C3%A4ypap%20%282%29.jpg

Kiehuvaan veteen laitoin paprikan jälkeen vähän "rakettispagettia", joka pääsisi myös paprikan täytteeseen mukaan. Siinä niiden kiehuessa siirsin osan jauhelihasta uuteen astiaan ja sekotin peston sinne joukkoon ja vähän laitoin myös pippuria. Kun spagetit olivat kypsiä, sekoitin nekin täytteeseen ja täytin paprikan. Laitoin sinne sisällekin vähän juustoraastetta, jotta täyte pysyisi kasassa paremmin (tähän voi käyttää myös kananmunaa), joten täyttö tapahtui kerroksittain. Päälle laitoin sitten kunnon kerroksen juustoraastetta.

t%C3%A4ypap%20%284%29.jpg

Paprika sai mennä uuniin 200-asteeseen noin kymmeneksi tai viideksitoista minuutiksi. Katsoin sen verran perään ettei pala ja että juusto sulaa kunnolla tuohon päälle, koska käytännössä muuthan siellä oli jo kypsytettyä (ja paprikakin esikeitetty).

t%C3%A4ypap%20%285%29.jpg

Kyytipoikana mulla oli rasvatonta maitoa, loput siitä purkista elikkäs jään vain sitten odottelemaan kauppareissua...

t%C3%A4ypap%20%281%29.jpg

Halkaistuna ihanuus näytti tuolta. Ja oli tosi hyvää. Paprika oli ihana kun ei ollut ihan lötköksi mennyt ja täyte oli hyvä. Enemmänkin sitä olisi saanut taas maustaa, jotenki en tienny että mitä laittais kaveriksi kun pesto kuitenkin itsessään maistuu jo hyvin...

No, tänään yritin tehdä samaa, mutta aukaistessani paprikan huomasin, että se oli alkanut homehtua. Joten heitin sen roskiin ja keitin eilisen täytteen sekaan vähän lisää spagettia ja söin ne sitten.

jaupaspes.jpg

Kaveriksi otin puolikkaan eilen leipomani juustopatongin, nam :)