Kevät on todellakin täällä. Kello on puoli ysi ja on valoisaa, ihana nykyään ajella töistä kotiinkin kun ei ole pimeää :)

Lisääntynyt valo ei kuitenkaan mitenkään positiivisesti oo vaikuttanut mun kokkailuihin, sillä ne on vähentyneet miltei olemattomiin. Nyt on ehkä pari viikkoa sillain, etten oo oikeeta ruokaa laittanu lähes ollenkaan. Aamupalat ja iltapalat oon hoitanu kunnialla mutta muutoin syöny sitte vähän mitä sattuu. Ja olo on ollu sen mukanen. Nooh, jospa se tästä ku rauhottuu tämä tahti vähän!

Muutaman kuvan löysin kamerasta kuitenkin, ja nää on otettu viimeisen päivityksen jälkeen eli kolmen-neljän viikon säteellä. Ensimmäisenä muistaakseni tämä:

krista.jpg

Maaliskuun lopussa vietettiin tyttöjen iltaa ja tein ruokaa. Perunoista itsetehtyjä lohkoperunoita ja paistettu, pestolla kuorrutettu lohi kuuluivat illan menuuseen, samoin kuin Makuunista haetut irtokarkit ;) Ruoka oli uunissa vähän reilu puoli tuntia, ja perunat olivat kyllä tosi hyviä ja kypsiä. Lohikin oli kypsää, mutta sille ois tehny hyvää muutama lisäminuutti uunissa ni se ois vielä ollu makoisampaa. Mut oikeen hyvää oli nytkin ja maha tuli täyteen!

paton.jpg

Maaliskuun vipa päivä juhlin kaverin kanssa hänen synttäreitä, ja leivoin meille illan evääksi patonkia ja mutakakkua. Seuraavana aamuna tein patongista oikeen kunnon aamupalan kun tiesin että seuraavaan syömiseen voi kestää kauankin. Patongin "sisällä" oli siis voita, Luostari-juustoa, Lauantaimakkaraa, salaattia ja keitetty kananmuna. Kyytipoikana tietystikin teetä, tällä kertaa makuna oli Tiikerin päiväuni :)

muta%20%282%29.jpgmuta%20%281%29.jpg

Mutakakku sen sijaan valmistui tuttuun tapaan nopeasti ja jätin sen löysäksi sisältä, koska sillain se on ehdottomasti parasta! Tämä viihtyikin sitten jääkaapissa pääsiäisen ajan, söin vähäsen joka päivä ni sain tuhottua pois :D Muuta pääsiäisherkkua mulla ei sitten kämpillä ollutkaan, toki töissä ja äitiltä sain suklaamunia...

 

Kuluneella viikolla kokkasin sitten sen verran, että sain pakastinta tyhjennettyä. Eli wokkasin valmiista wokkivihannespussista ja höystin sitten vähän muulla ruualla:

wokmun.jpgspawok.jpg

Ensimmäisessä kuvassa siis wokkivihannesten kaverina munakokkeli ja toisessa keitettyä täysjyväspagettia. Oli nannaa, paitsi spagettiannos oli vähän suolaton kun en muistanut lisätä :D

 

Viimoinen kuva oli parin viikon takaa kun tein lättyjä iltaruuaksi kun kaappi oli aivan tyhjä eikä oikeen muuta irronnut... :P

pannarii.jpg