Jotenki mun ruuanlaittointo on ollu nyt ihan hävöksissä. Siksi oli hyvä olla sukulaisten hoivissa melkeen kokonainen viikko nyt toukokuun alkuun, ni ei tarvinnu mitään laittaakaan, mutta nyt kun oon taas kotona ni ei huvittais yhtään tehdä ruokaa. Väänsin toissa iltana pellillisen pitsaa, josta tuli onneksi tosi hyvää niin sillä pärjään nyt sitte taas pari päivää :D

pizzaaa.jpg

Pohjan tein tällä kertaa ihan vaan vehnäjauhoon, koska muut jauhot on vähissä. Yleensä siis oon laittanu sekaan myös sämpyläjauhoja tai ainaki hiivaleipäjauhoja. Päälle tuli tomaattipyrettä, tonnikalaa (vedessä), kinkkusuikaleita, ananasta, oreganoa ja mozzarellajuustoraastetta. NAM.

 

Pari viikkoa sitten sain taas aikaiseksi myös sämpylöitä, oli vapaapäivä muistaakseni ni päätin kauppareissun sijaan tehdä ite leipää seuraaville aamuille.

s%C3%A4m%20%282%29.jpgs%C3%A4m%20%281%29.jpg

Taikina kohos taas tosi hyvin, ja sämpylöistä tuli sanalla sanoen täydellisiä! Näistä kaksi palleroa päätyi ikionnelliselle ystävälle tuparilahjaksi ensimmäiseen omaan kotiin :)

 

maksot.jpg

Edellisen kerran ostetusta jauhelihapaketista osa päätyi meidän suvun perinneruokaan eli makaroonisotkuun. Resepti ei vois olla yksinkertaisempi: Keitä makaronit lihaliemikuutiolla maustetussa vedessä ja yhdistä ruskistetun ja haluamallasi mausteilla maustetun jauhelihan kanssa. Tsädäm ja ruoka on valmis!

tortilla%20%282%29.jpg

Samaisesta jauhelihapaketista riitti myös pakkasesta löytyneeseen viimeiseen tortillapohjaan täytettä :)

Ja salaattivärkit käytettiin tietysti kaikki hyväksi myös, tein salaattia ruuaksi ja höystin sitä sitten makaronilla ja laitoinpas vähän omppuakin sekaan:

torsal%20%281%29.jpg