Reilu viikko sitten juhlistimme kotona veljeni uutta työpaikkaa ja sitä kautta myös läksiäisiä, koska työpaikka on toisessa maassa. Illan menuuta suunnitellessamme ehdotin, että voitaisko tehdä suklaamoussea. Ja sain luvan tehdä. Eli siis piti tehdä itse. No, eipä siinä, onneksi äiti autto melko paljon ni ei tullu ihan katastrofi.

Reseptiin kuului siis kaksi kananmunaa, joista piti erotella keltuaiset ja valkuaiset. Sehän se oliki sotkemista, sillä kolmesta munasta keltuainen hajosi heti kun sain kuoren rikki. No, kaksi saatiin kuitenkin onnistumaan jee!

Suklaa sulatettiin kahviin ja sinne sekoitettiin keltuaiset. Valkuaiset vatkattiin kovaksi vaahdoksi ja lisäksi piti vaahdottaa myös kerma.

suklaamousse%20%281%29.jpg

Kaikki kolme kippoa mahtuivat samaan kuvaan tappelematta :) Namnam. Parhautta oli sitten kun sekoitin kaikki sekaisin:

suklaamousse%20%283%29.jpg

Näyttää niiiin herkulta, ja sitä kyllä olikin :) Kannattaa vaikka menettää hermot kananmunien kanssa kunhan saa maistaa! Suklaata oli tällä kertaa vähän enempi ku ohjeessa, mikä oli aivan bueno, oli niin hyvää :)

 

Näiden suklaamoussekuvien lisäksi löysin puhelimesta kesän alun kokkailuja mitä tein kans äitin keittiössä:

paskin.jpg

En tiiä miksen saanu kuvaa käännettyä, mutta näkyypä se tällainki :) Lautasella siis gluteenitonta pastaa, kinkkua ja seassa pari ruokalusikallista ruokakermaa sekä muistaakseni yksi tomaatti. Nam!