Maanantai-iltana tulin kotiin yllättävän myöhään pyörän sisäkumin vaihdon takia, joten seuraavan päivän eväiden piti valmistua nakeista nopeasti. Lisäksi kaapin antimet olivat hyvin rajoittuneet, joten kehittelin äkkiä tällaisen yhdistelmän:

fastfood%20%28640x480%29-normal.jpg

Tässä siis keitettyjä, maustamattomia nuudeleita puoli annospaketillista, Rainbow'n kasvissekoitusta ja nakkeja. Nuudelit olisi tietysti pitänyt keittää vasta vihannesta jälkipuolella. Maanantai-iltana tein kuitenkin vahingossa niin, että nakkasin ensimmäisenä nuudelit. Noh, eipä ne hirviästi olleet kuitenkaan ylikypsän makuisia sitten. Tiistai-iltana kuitenkin tein oikeassa järjestyksessä, kun kokosin tämän päivän eväitä täsmälleen samoista aineksista.

Nakkeja minulla on tapana välillä vetää kylmänäkin, ja varsinkin paahdetun ruisleivän ja juuston päällä ne ovat tosi hyviä (kuten HK:n sininenkin). Aina ennen käyttöä ruukaan pestä ne, koska paketissa (Atria) on yleensä aina vähän mielestäni pahanmakuista nestettä. Nyt käytin pestyt nakit ensin palasina pannulla saamassa vähän väriä (ilman öljyä tms) ja sitten vielä keitin ihan yks-kaks minuuttia vihannesten ja nuudeleiden joukossa.

Eilen illalla tein vielä iltapalaksi sitten yhden maailman parhaista ruuista (jälkkäreistäkin) eli hedelmäsalaatin. Tällä kertaa siitä tuli vähän "köyhän miehen versio", sillä kaapista löysin vain yhden banaanin, kiiwin ja purkin ananasta. Noh, laitoin ne yhteen ja söin hyvällä mielellä. Kätevästi ja helposti ja herkullisesti pari kolme hedelmää saa syötyä ilman, että oikeastaan huomaakaan.

minihedsal%20%28640x480%29-normal.jpg

Normaalisti teen hedelmäsalaattia banaaneista, omenoista, appelsiineistä, ananaksesta ja persikoista. Joista kaksi viimeksi mainittua on yleensä säilykepurkista kalasteltuja. Joskus lisäksi on vielä viinirypäleitä. Nyt olen päättänyt, että jossain vaiheessa pitää testata niin, että ananas ja persikat ovat tuoreita, varmasti makuelämys on vieläkin parempi niin! Niin, ja vinkkinä voi sanoa, että hedelmäsalaattiin sopii todella hyvin manteli- tai hasselpähkinärouhe. Hyvä lisä, joka ei maistu paljoa mutta tuo rakennetta ja toisenlaista pureskeltavaa :)