Okei, en oo koskaan ollu mikään erityinen jouluihminen, toki lapsena oli siistiä ku tiesi että saa lahjoja jne, koristelin kotonakin paikkoja tarhassa/koulussa tehdyillä jutuilla ja kuusi oli pakko saada. Mut nykyään, esim mun kämpästä ei huomaa juuri tällä hetkelläkään yhtään mitenkään että olis melkeen joulu. Ei ole edes kynttelikköä ikkunalaudalla. Mutta! Päätin repäistä viime viikolla ja ostin paketin torttutaikinalevyjä ja vadelmamarmelaadia!

tortut%20%282%29-normal.jpg

En oikeen noista luumuista oo koskaan perustanu, ja nyt kun itte saa päättää, niin en sitä luumuhilloakaan menny ostamaan! Vaikka se olis ollu halvempaa ku tuo vadelma. Nooh, kerrankos sitä vaan näitäki ostellaan :)

Kalevassa, paikallisessa päivälehdessä, sattui olemaan torttujenteko-ohjeita juuri tyyliin edeltävänä päivänä kun nämä tarvikkeet ostin, joten piirtelin itelle malliksi kuvioita paperille. Sit olikin helppo tehä erilaisia torttuja, ei tarvinnu vaan perinteisiin tyytyä!

tortut%20%283%29-normal.jpg

Kaulitsin sulaneita levyjä, jotta sain yhdestä levystä kahden sijaan kolme torttua tehtyä. Torttulevyjä oli paketissa 5kpl, mutta käytin niistä ensin vain 3. Sain siis pellille 9 torttua:

tortut%20%284%29-normal.jpg

Kuten kuvasta näkyy, tein kolmenlaisia torttuja: perusversion, kukkaversion, ja kauniin enkelin, joita en ollut koskaan itse aikaisemmin nähnyt. Yllättävän helppoa ja nopeata oli tämä torttujen tekeminen, jotenki aina siitä on aikaisemmin ollut sellanen kuva, että on kauhee vaiva ja sotku ja pitkä projekti. No ei ollut, joten taidan tekaista lähiaikoina loputkin kaksi torttulevyä pakkasen paketista :)

tortut%20%281%29-normal.jpg

Voitelin tortut kananmunalla ennen uuniin laittoa ja annoin olla "sopivasti" 200 asteessa. Namnam ja eikun maistamaan :) Hyviä oli eikä ne edes viikonlopusta selvinneet, hupsista!