Viime viikolla, ennen mökkiviikonloppuun lähtöä, tajusin, että mulla oli vielä vajaa litra maitoa purkissa, jota en halunnut avonaisena kaappiin jättää. Kaveri tuli vielä kaiken lisäksi sopivasti kylään, joten päätin pyöräyttää pannarin. Edellisen kerran kun oli mummoni luona kylässä, teimme yhdessä erittäin helpolla ohjeella pannaria, ja otin sen pieneen kokkauskirjaani ylös. Joten nyt sovelsin sitten ensimmäistä kertaa itse tätä ohjetta.

Sekottelin ainekset ja annoin seistä hetken ennen kuin kaadoin taikinan uunipellille leivinpaperin päälle ja törkkäsin 225 asteiseen uuniin. Uunissa pannari sai olla lähemmäs parikymmentä minuuttia. Puolessa välissä tätä aikaa otin pannarista kuvan jo uunissa, sillä se oli niin mahtavan näköinen:

pannari%20%28640x480%29-normal.jpg

Se kohoili mistä sattuu ja sai väriä kivasti pintaan. Nostin sen uunista sopivan ajan kuluttua ja ihailin sitä hetken. Annoimme sen jäähtyä ja otimme kaverini kanssa maistiaiset, hyvää oli! :) Tekemisen arvoista, nopeaa ja yksinkertaista pientä herkkua. Suosittelen!

Tällä viikolla tein taas ison annoksen perusruokaa, jotta saisin eväät pariksi päiväksi töihin ja vielä pakkaseenkin asti vähän ruokaa. Tein spagettia ja jauhelihakastiketta, ehkä maailman helpointa ja parasta arkiruokaa. Veden kiehautus, spagettien keitto, jauhelihan ruskistus ja maustaminen, tomaattikastikkeen lisäys ja kiehautus ja se on siinä. Aikaa kuluu ehkä noin vartti, riippuen lähinnä siitä että kuinka paljon vettä laittaa spagettikattilaan.

Itse yleensä käytän jauhelihakastikkeessani valmiita tomaattikastikkeita, joskus esim yrttimaustettua tomaattimurskaa, joskus taasen Ragulettoa tai muita ns oikeita pastakastikkeita. Niiden kanssa jauhelihaa ei tarvitse välttämättä edes maustaa mitenkään. Tällä kertaa apunani oli Pastellan "5 yrttiä" -kastikepurkki, jossa ei ollut pippuria, joten sitä lisäsin vähän jauhelihaan ennen kastikkeen kaatamista joukkoon. Annoin kastikkeen kiehua kunnolla ennen kuin laitoin levyn pois päältä. Molemmat, spagetti ja kastike, saivat jäähtyä rauhassa ennen kuin kumosin kaikki spagetit ja osan kastikkeesta eväsrasiaan. Lopun kastikkeen pakastin käyttövalmiina seuraavaan kertaan.

spag%2Bjlkast%20%28640x480%29-normal.jpg

Ja tätä minä sitten söin, eilen ja tänään, hyvällä ruokahalulla töissä. Mikrossakin tämä pysyy hyvänä kun sekoittaa kunnolla kastikkeen pastan joukkoon, ja tarvittaessa lisää vähän vettä kaveriksi, ettei pasta kuivu liikaa. Nyt pitäisikin keksiä mitä huomiseksi evääksi. Kaapista löytyy bataattia, perunaa ja nakkeja. Olisko ehkä nakkikeiton paikka?