Tekstin numero 100 jälkeen on kulunut jo useita viikkoja, mut nyt vasta saan aikaiseksi postata uudestaan. Viime viikollakin olisi ollut jo aikaa, mutta silloin tietokoneeni ei suostunut yhteistyöhön. Onneksi kahden päivän totaaliloma sai sen taas yhteistyökykyiseksi :)

Menneiltä viikoilta on kertynyt aika mukava määrä kuvia. En muista milloin mikäkin ruoka on päivänvalon nähnyt, mutta hyvää on ollut!

itapat.jpg

Italianpataa värkkäsin valmiista pussista ("Lisää vain jauheliha") ja vaikka Rainbow-versio olikin, kyllähän sitä söi ennen kuin selkäänsä ottaa! Kyytipojaksi löytyi jääkaapista harvinaisuus eli kasa salaattia ja tomaatteja.

Tosin seuraavat kuvat väittävät kyllä jotain muuta. Nimittäin on niitä salaattejakin syöty!

soisal.jpglohsal.jpgtacsal.jpg

Ylimmäisessä kuvassa on salaattiviritelmäni päivältä, jolloin ei tehnyt mieli laittaa mitään ruokaa. Keitin kuitenkin soijapastaa proteiinilähteeksi ja tein salaatin. Keskimmäisessä kuvassa on sitten jo suurta herkkua eli kylmäsavulohta, sotkettu salaattiin. Se vaan on niiiiin hyvää! Alimmainen kuva taasen kertoo tacosalaatistani, tein siis jauhelihaa tacomausteella ja heitin sitä eväsrasiaan salaatin kera töitä varten.

tor.jpg

Tacojutut jatkui seuraavana päivänä, kun töiden jälkeen tein tortilloja. Sain pohjat joskus muutamaa viikkoa aikaisemmin töistä, ja nyt sulatin ne pakkasesta "parempiin suihin". Vähän olisi tuo annos kaivannut smetanaa tai jotain sellaista, mutta koska testaan mahaongelmien takia maidotonta ruokavaliota, en voinut sitä lisätä.

Maidottomuus on muuten ollut yllättävän helppoa. Ja toimivaa. Mahakivut ovat jääneet pahimmilta osin pois. Ruokavaliossani ei siis ole nyt kahteen viikkoon ollut yhtään maitotuotteita, ei juustoja eikä jäätelöitä. Kaikki missä vain lukeekin maito, olen jättänyt väliin. Tummaa suklaata olen syönyt, vaikka siinä lukee "saattaa sisältää jäämiä maidosta", mutta muuten kaikki tuommoisetkin tekstit ja paketit on jätetty ostamatta. Ja hyvin on kyllä selvinnyt ilman! Tämän alkaneen viikon olen vielä totaalilakossa, ja sitten rupean testaamaan, voinko syödä juustoa. Koska jos sitä maha kestäisi, olisi tosi helppo vältellä maitoa muuten. Toki lähestyvä kesä tuo jäätelönhimon, mutta sitäkin löytyy maidottomana hyvin!

ch.jpg

Reilu viikko sitten oli taas illanistujaisten aika ystäväni kanssa. Ostimme kaupasta lohimedaljongit, perunoita ja salaattivermeet, ja söimme mahan täyteen. Jälkkäriksi oli tietysti Makuuni-namuja!

soskei.jpg

Viime viikolla tein vapaapäivän kunniaksi pitkästä aikaa kasvissosekeittoa. Tällä kertaa kattilaan pääsi pieni kukkakaali ja parsakaali, sekä pari perunaa. Yllättävän vihreää tuli lopputuloksesta..! Sekaan laitoin vähän mausteita ja soijasta tehtyä ruokakermaa. Hyvää oli ja onneksi jäi pakkaseenkin.

itienpv%20%282%29.jpgitienpv%20%281%29.jpg

Eilisen äitienpäivän kunniaksi minä otin päävastuun kokkaamisesta. Tein salaattia, johon tuli jäävuorisalaattia, babypinaattia, rucolaa, kurkkua, kirsikkatomaatteja, kurkkua, hunajamelonia ja paprikaa (ylempi kuva). Sitten lisäsin siihen vielä paahdettuja pinjansiemeniä, kinkkusuikaleita sekä keitettyä pastaa. Namnam! Sekoitin vielä äkkiä salaatinkastikkeen oliiviöljystä, valkoviinietikasta ja yrttimausteista sekä pippurista. Pöytään katettiin lisäksi leipää, kananmunaa ja mozzarellapalloja. Ja siitä oli meidän äitienpäivälounas tehty!