Meidän perheen jouluateria ei ole ollut perinteinen enää moneen vuoteen, ku ei kukaan niistä laatikoista ynnä muista hirveesti tykkää. Ateria on koostettu kunkin perheenjäsenen esittämien toiveiden ja äitin (ja minunki vähä) mielikuvituksen perusteella kolmilajiseksi. Tänä vuonna toivomuksina oli lohta, pihviä ja suklaata, ainakin.

Alkuruuaksi oli sukulaisen tekemää saaristolaisleipää, lohta ja limeä. Namsnams. Lisäksi äiti teki hunajamelonidrinksut :)

joulua%20%285%29-normal.jpg

Pääruokana oli sitten kunnon pihvit, ja lisukkeena kylmä juures-hedelmä-mix. Idean sain juhannuksen kokkailuista, ja tähän vaihettiin sitten vaan pikkusen ainesosia. Tän tein päärynän kuorimista lukuunottamatta ihan kokonaan ite, muissa äiti teki suurimman työn :) Eli ensin nämä palasiksi ja kiehumaan:

joulua%20%284%29-normal.jpg

Vahingossa laitoin kaikki samaan aikaan, bataattihan kyllä kypsyi nopeammin kuin porkkana ja peruna, mutta eipä se lopputulosta liiemmin haitannut!

joulua%20%286%29-normal.jpg

Keitettyjen ja jäähtyneiden juuresten sekaan yksi päärynä palasina, salaattijuustokuutioita ja kuullotettua punasipulia (1kpl). Namnam! Mausteeksi laitettiin vähän Herbamare-yrttisuolaa (suosittelen!!) juuresten keitinveteen ja sitten just ennen tarjoilua vähän sitruunaöljyä ja limepippuria.

Ja sitten tietysti jälkiruoka, jossa oli sitä suklaata! Helppoa ja hyvää, kunhan kananmunat käyttäytyvät ;)

joulua%20%281%29-normal.jpgjoulua%20%282%29-normal.jpgjoulua%20%283%29-normal.jpg

Suklaamoussea! Suklaata sulatettuna kahviin, sekotettuna munankeltuaisiin ja kermavaahtoon, ja kova valkuiaisvaahto käänneltynä joukkoon. Ai että. Maistui muuten eilisen jälkeenkin vielä hyvälle, tänään aamiaisen jälkiruokana!

Hyvää joulua kaikille lukijoille!