Hmmm olikohan se sunnuntai kun pyöräytin taasen sämpylätaikinaa. Joo, oli se. Tein siis puolen litran sämpylätaikinan, muutoin aivan normaalisti, mutta heitin sekaan desin verran kaurahiutaleita. Tein puolikkaasta taikinasta sämpylöitä ja puolikkaasta sitten yhden leivän. Kohottelin normaalisti taikinana ja pellin päällä 30min, ja paistoin reilun 10min. Ja ai että oli hyvää! Ja täyttävää! Tänä aamunakin söin vain puolitoista sämpylää, ja aivan hyvin jaksoi miltei neljä tuntia koulussa ennen ruokailua :) Tässäpä kaverukset kuvattuna ennen uuniin menoa:

kaurakav-normal.jpg

Tuosta ne siis vielä kohosivat puolen tunnin aikana sen verran, että sämpylöitä sai vähän irrotella toisistaan ennen uuniin laittamista :)

 

Eilen kauppareissulla innostuin ostamaan oikean ananaksen, sillä kilohintaa oli tuotteelle laitettu vain euron verran. Komistus painoi reilun puolitoista kiloa ja oli ehkä hieman raaka vielä keskeltä. Mutta en millään malttanut odottaa, että saisin tehtyä sitä vain ja ainoastaan tuoreista hedelmistä tehtyä hedelmäsalaattia :) Pilkoin siis kaapista löytyneen yhden banaanin, juuri ostetuista omenista ja päärynöistä yhden, sekä sitten tietysti tämän ananaksen. Ihan kaikkea ananasta en salaattiin laittanut, mutta suurimman osan. Hirveästi ei salaattiin tällä kertaa mehua tullut, mutta eipä se minua niin haitannut. Lähinnä nyt harmitti kun päärynätkin oli aika kovia, eivät olleet tietenkään vielä ehtineet mehustua kun juuri kaupasta toin.

hedsal-normal.jpg

Mutta kylläpä tämä miltei kaikki hävisi eilisen illan aikana :) Annoksen päälle laitoin vielä mantelirouhetta rakennetta tuomaan, ja tänään kaveriksi luvassa on todennäköisesti vähän pehmeää maitorahkaa iltapalaksi. Testatkaa ihmeessä! :)