Koskapa nyt harjoittelun aikaan tulee kokattua niinkin paljon kuin iltapala päivittäin, niin päätin tehdä tylsien "muroannos", "puuro", "kaks leipää ja teetä" kuvajulkasujen sijaan postauksen mun astioista :)

Joskus kauan aikaa sitten, minut hurmasi Arabian KoKo-astiastosta tehty mainospätkä telkkarista. Nyt pitkästä aikaa etsiskelin sitä Youtubesta, ja löysinkin peräti vuonna 2008 tehdyn mainosvideon. En ole ihan varma, onko tämä se sama mihin rakastuin, mutta idea kyllä :) Joten siis, pari kertaa mainoksen nähtyäni aloin kotona puhumaan, että nämähän olisi minulle kivoja astioita sitten kun olen iso ja muutan omaan kotiin. Ja niin niitä sitten alkoi kertymään, jonkun verran ostettiin vanhempien kanssa, muutamia kippoja ja kuppeja olen ostanut itse. Suurin potti oli tietysti rippijuhlat ja ylioppilasjuhlat, joissa sukulaiset ja tuttavat toivat lahjaksi KoKo-astioita tarpeeni mukaan. Tällä hetkellä saldoni on aika pitkälti tällainen:

kokot-normal.jpg

Vasemmalla on iso valkoinen salaattikulho, sitte siniset ja valkoiset keittolautaset. Normi-leipälautasia on seitsemän kappaletta, ruokalautasia kuus ja isoja tarjoilulautasia kaks. Sitten on kokonaisuudessaan neljä tommosta pientä asettia, kaks tuollasta ovaalin muotoista asettia; 7 pientä kulhoa ja viis isompaa. Mukeja on paljon enemmän kuin tuossa kuvassa näkyy, noiden lisäksi löytyy vielä pari vaaleansinistä ja pari kukallista ja oranssiaki :)

Värimaailmaa kun ihan aluksi mietin, olin ensin että pitäisiköhän sitä kerätä jotain tiettyä väriä. Mutta sitten mietin että eeeei, otetaan kaikkia värejä mitä vaan mahdollista on, sillä niin saa piristystä arkiseen kokkailuun ja pöydän kattamiseen tosi helposti. Ja sitä päätöstä en oo katunu! Esimerkiksi vieraiden kyläillessä on kiva antaa jokaiselle eri värinen lautanen, ei sekotu tavarat illan aikana eikä tarvii sotkea ku yhet per nassu :) Eniten mulla on valkosia ja vaaleansinisiä, että halutessaan niistä saa nätin ja hillitymmänkin kattauksen ainakin kahdelle ihmiselle..

KoKojen lisäksi astiakaapista löytyy Iittalan Kartiolaseja, niitäkin viidessä eri värissä (vihreä, sininen, ruskea, punainen ja kirkas). Kartio-sarjasta löytyy myös kannu, mikä joskus toimitti myös kukkamaljakon virkaa kun ei ollut muuta :D Lisäksi on pari "irrallista" astiaa niinkuin kaikkien kaapissa: esimerkiksi Primaveraa sain ylioppilaslahjaksi lukion kielten opettajilta.

 

Kokkausastioista suurin osa on tässä vaiheessa opiskelijaelämää hankittu -ylläripylläri- Ikeasta :) Mutta aivan tosi hyvin on kattilat ja paistinpannut ja leivontakulhot kestäneet, osa on ollut käytössä jo yli kolme vuotta! Samoin aterimet on paria kappaletta lukuunottamatta kaikki ikealaisia, ja olen ollut erittäin tyytyväinen.