Kuluvalla viikolla on taas tullut testailtua kaikkea mahdollista helppoa ja noppeeta ja sellasta ruokaa, johon ei hirveesti mitään kummallisuuksia tarvi (LUE: olen yrittänyt kokata siitä mitä kaapin pohjalta on etsimisen jälkeen löytynyt..). Yksi näistä "herkuista" on lämpimät voileivät, joita voi tehdä käytännössä aina kun on leipää ja juustoraastetta. Se mitä siihen väliin keksii, se onkin sitten toinen juttu.

l%C3%A4mpvoi1-normal.jpg

Tuossapa ensimmäinen versio, kasvisversio. Normin vaalean vuokaleivän päällä ohut kerros majoneesia, ananaskiekko ja kirsikkatomaatti ja reilusti muistaakseni mozzarella-juustoraastetta. Nam nam! Noita syödessä pitää vaan muistaa puhaltaa, sillä vesipitoiset kasvikset, kuten juurikin ananakset ja tomaatit, tuppaavat olemaan aikas kuumia uunista tullessaan (kumma juttu muuten että 200asteinen ruoka on kuumaa :o)...

l%C3%A4mpvoi2-normal.jpg

Tässä sitten toinen versio, eilisillan lihapitoinen päivälliseni. Nyt tehty monivilja-paahtoleivälle taas ohut kerros majoneesia, ja sen päälle paksumpi kerros tonnikalaa (vedessä) ja sitten nakki halkaistuna ja mozzarella-juustoraastetta. Olisin halunnut enempi juustoraastetta mutta se meni ja loppui vähän kesken, ts. tuossa on loput pussista. Tämä ei ehkä ihan yhtä hyvää ollut kuin edelliset leivät, maku jäi kovin vaisuksi vaikka oreganoa laitoinkin!

nakkis%C3%B6rs-normal.jpg

Sitten toissaillan eväskokkaukset, eli taas tällainen perussörsseli jatkettuna vähän kasviksilla. Makaronia heitin ensimmäisenä kattilaan kiehumaan, samalla pilkottu puolikas punasipuli pannulle kuullottumaan. Kohta perään kuutioitu puolikas punanen paprika. Sillä aikaa pesin ja pilkoin pari nakkia ja laitoin palaset nekin hetkeksi pannulle. Sitten otin tuoreen herkkusienen ja laitoin siitä sitten hyvät osat hetkeksi kiehumaan kattilaan viimeisenä, kun olin pannulta laittanut muutkin makaronien joukkoon. Ja sitten levy pois päältä ja hetken päästä vedet pois.

Tänä kesänä olen tullut huomaamaan että nälkäisenä töissä ei ole aivan älyttömästi väliä sillä ruuan maulla. Kunhan sitä on ja tarpeeksi. Joten ehkä siksi nämä kesän kokkauksetkin on loppuviimein olleet tällaisia :D Noh, onpahan kuvia saanut ja mahantäytettä!