By The Beatles

 

Tällä kertaa on postauksessa luvassa tuttuja ruokia vähän uusilla twisteillä. Jotenkin on taas alkanut tehdä mieli tehdä ruokaa, mikä on erittäin kiva. Kesä oli jotenki superkiireinen ja etenkin viimeinen kuukausi muuton ja työjuttujen takia. No mutta, nyt on ollut vähän aikaa jo fiilistellä ruokapöydässäkin.

 

sotkutwist.jpg

Aloitetaan viimeisimmästä, eli keskiviikkona kokkailin paketista jauhelihaa, parista tomaatista, pestosta ja pastasta kivan uudenlaisen makaronisotkun. Meidän perheen perinneruoka sai siis vähän uutta twistiä :D Ja jatkoin tätä "tomaatti lämpimänä" -kokeiluani, joka osoittautui taas vallan mainioksi jutuksi. Eli siis, keitin pastan lihaliemikuutiolla varustetussa vedessä, ruskistin jauhelihan ja maustoin pippurilla. Sekoitin keskenään. Pilkoin pari tomaattia paistinpannulle ja pyörittelin hetken niitä siinä, ennen kuin heitin edellisten sekaan. Sitten sekaan vajaat pari ruokalusikallista pestoa, homma sekaisin ja lämpimäksi. NAM! Yksinkertaista mutta hyvää, kuten totuttua :)

 

Sitten parin viikon taakse, jolloin olin tehnyt pannaria, muistaakseni sen takia että maito oli menossa vanhaksi, tai sitten muuta vaan ei kaapista löytynyt.... Noh, anyway, twistasin pannarin yks ilta reenien jälkeen melkoiseksi proteiinipaukuksi:

protpau.jpg

Sörssäsin siis haarukalla yhden banaanin, ja sekoitin siihen ruokalusikallisen raejuustoa. Eikun pannari kahtia taittaen ja ääntä kohti :) Oli aikas nannaa, ois voinu testata jotain maustetta, esim. kanelia vielä mukaan. Ois varmaan toiminu aika hyvin!

 

Seuraava kuva onkin viime viikolta, kun mulla oli synttärit. Mun teki mieli tehdä pullaa työkavereille, mutta halusin tehdä eri reseptillä kuin yleensä, joten googlettelin kanelipullaohjeita ja valkkasin sieltä sitten helpoimman ja toteutin sen synttäri-illan ratoksi :)

pulla.jpg

Tein siis pitkon töihin vietäväksi ja kaksi yksittäistä pullaa, jotka piti olla mun maistiaiset, mutta lopulta ne päätyivät veljen ja isän suihin. Noh, maistelin sitten pitkosta ja vastaanotin kehuja niin työkavereilta kuin perheenjäseniltäkin :)

 

Viime viikonloppuna lähdettiin yhden kaverin kanssa Ikeaan parinsadan kilometrin päähän tuhlaamaan rahoja uusiin kämppiimme, joten aamulla piti syödä tukevasti (ja leipä oli loppu). Joten tein munakkaan, senkin pienellä twistillä:

munakas.jpg

Olin ryövännyt edellisenä päivänä äitin jääkaapista yhden paprikan, ja nyt se pääsi hyötykäyttöön. En muista laitoinko yksi vai kaksi munaa tähän, mutta ei siis muuta kuin muna, loraus vettä ja ripaus mausteita, sekoitus pannulle ja hetken päästä paprikat sekaan. Namnam ja kyllä jaksoi hyvin kiertää Ikean :)

 

Viimeinen postauksen ruoka on ehkä viime viikolta kans, en muista tarkkaan.

kinpasrae.jpg

Ja tämäkin jatkaa sitä "tomaatti lämpimänä" -linjaa. Miksasin siis pastaa, savukinkkusuikaleita, tomaattia ja raejuustoa. Jotenki taas hullun helppoa mutta superhyvää, ainakin mun suuhun. Tuohonkin kun ois vielä pestoa saanut ni ai että!