Otsikon mukaisesti, alkuviikon ja edellisen loppuviikon eväitä ja niiden tekoa on aika muistella nyt, koska en aikaisemminkaan saanut tehtyä tätä päivitystä... :) Vuorossa oli siis pitkästä aikaa couscousruokaa ja sosekeiton yritelmää.

couscous1%20%28640x480%29-normal.jpg

Aika jotenki väritöntä tuli tuosta couscousista ja se olisi halunnut vähän jotakin jänniä mausteita, ehkä marinoitu kana olis ollu poikaa. Nyt käytin siis ihan naturel-kanasuikaleita. Mut porkkanat ainaki oli hyviä ja tämä palveli ruokanani kaksi työpäivää, ja aivan hyvin alas meni jne. Seuraavalla kerralla vaan jotakin maustekastiketta tms mukaan niin varmasti on vielä parempaa!

sose%20%28640x480%29-normal.jpg

Sit tässä maanantai-ilta olisko ollut, kun innostuin keittelemään juureksia keitoksi. Nakkasin uusia perunoita kuorittuna ja pieniksi paloiksi leikattuna kattilaan veden ja kasvisliemikuution kanssa, ja annoin niiden kiehua yksinään ehkä vartin verran. Sitten viipaloin joukkoon viisi porkkanaa ja hetken päästä vähän uutta sipulia. Viimeisenä heitin edelliseltä kokkauskerralta jääneen puolikkaan bataatin, senkin tietty viipaleina. Ja annoin kiehua vielä reilusti että varmasti olisi pehmeää.

Soseuttaessani näitä pitelin kuitenkin kattilan kantta suojanani niin, ettei keitos olisi sylissäni kohta. Aika hyvin soseutui nyt, mutta paakkuja jäi silti. Toisaalta, itsellenihän minä teen ja paakut eivät minua haittaa :D Työkavereista pari kysy että mitä sinä oikein syöt ja päädyimme vastaukseen "vauvanruokaa". Maustoin muuten keitoksen ripauksella paprikajauhetta ja oreganoa, ja hyvvää oli :)