Olin viime viikon kuin kunnon opiskelija lomalla = töissä. Ja rankkaa työtä olikin, siivottiin neljä päivää katon rajassa telineillä roikkuen johtorihmastoa... Ei tykänny hartiat oikeen kovasti siitä että oli neljä päivää kädet pään yläpuolella :D Noh, töissä meni paljon aikaa ja jaksamista, mutta onneksi jaksoin apetta kokkailla vähän energiavarastojen täydennystä varten.

 

chili%20%283%29-normal.jpg

Maanantaina nämä purkit saivat kyytiä, sillä olin päättänyt kokeilla toistamiseen chili con carnen tekemistä. Ajatuksena oli kauppaan mennessä, että olisin ostanut kaksi tomaattimurskapurkkia, ja saanut käyttää kaikki pavut ruuan olematta kuitenkaan yhtä papupitoista kuin viimeksi. No, ajatus hyvä kymmenen mutta toteutus ontui, joten mulla oli yksi tomaattimurskaputeli ja käytin pavuista noin kaks kolmasosaa. Loput pakastin, saa nähdä mihin ne käytän ja millä aikataululla....

Noh, anyway, ei muutakuin paprikat pieneksi ja tulille, vähän aikaa käytin niitä pannulla ennen kuin siirsin ne kattilan pohjalle odottelemaan, pois jauhelihan tieltä:

chili%20%282%29-normal.jpg

Sitten samaan aikaan riisivesi kiehumaan. Kun jauheliha oli kokonaan ruskistunut ja ylimääräinen rasva (jota mun silmään tuntui olevan normimäärä, vaikka paketissa lukikin "vain 10% rasvaa"...) oli kiehunut pois, taiteilin tomaattimurskapurkin auki ja laitoin nämä kaksi kattilaan:

chili%20%284%29-normal.jpg

Annoin porista reilusti, olisko ollu ehkä 10-15min(?) ja sitten lisäsin pavut. Vielä 5min ja riisit kypsiksi, ja kappas:

chili%20%281%29-normal.jpg

Ja oli muuten paljon parempaa kuin viimeksi! Ei ollut liikaa papuja, mausteita oli sopivasti kun kerrankin muistin maustaa jauhelihan ja nam.

 

Lisäksi kuva löytyi viimeksi leipomastani leipäerästä. Tein ne muutama viikko sitten ja laitoin tällä kertaa mukaan taikinaan kaurahiutaleita ja auringonkukansiemeniä :)

leip%C3%A4%C3%A4-normal.jpg

 

Lisäksi viime viikolla söin, tietysti, kaurapuuroa. Kauhea nälkä oli joka ilta kun tuli sen reilun 9 tunnin työpäivän jälkeen kotiin, niin sillonhan ruoka pitää olla NOPEESTI. Ja kaurapuurohan tulee :)

puurokan-normal.jpg

 

Ja perjantaina sitten, onneksi oli tosi paljon lyhyempi työpäivä kuin edelliset, niin ehdin vähän hifistellä. Intoutuneena uudestan budjetistani menin kaupan kalatiskille ja tilasin lohimedaljongin. NAM! Okei, se olis kyllä ehdottomasti vaatinu vähän sitruunaa ja paljon tilliä, mutta nyt sain tyytyä pelkkään pippurimausteeseen...

lohimed-normal.jpg

Ei se mittään, hyvvää oli! Pitää seuraavalla tuhlauskerralla sitte muistaa ne höppeetkin niin makuelämys on taattu! :)