Tästä on jo kyllä aikaa kun oon näitä ruokia tehnyt, ja edellisestä päivityksestäkin on jo vierähtänyt! Mutta on ollut kiirusta ja muuta ajateltavaa niin kovasti, että nyt vasta ehdin ottaa aikaa lataamaalla kuvat tänne..

Ensimmäisenä viime vai sitä edellisessä postauksessa mainitut itse tehdyt lohkoperunat! Pesin kaks vai kolme isoa, kiinteätä perunaa ja leikkelin lohkoiksi. Heitin pellille kera rypsiöljyn ja mausteiden (oliskohan ollu chiliä ja paprikajauhetta, kun ei varsinaista perunamaustetta ollut), ja uuniin. Useammassa ohjeessa oli 250-asteinen uuni, mutta mun uuni silloin vaan polttaa niitä, joten pidin 200.

lohkot-normal.jpg

Tuosta olin jo ottanut suurimman osan, joten kuva on kyllä... hmm, ruma jos suoraan sanotaan. Noh, mutta perunat on kauniin ruskeita ja maistuivat todella hyviltä. Eli jos et oo ikinä kokeillu, nyt testaamaan!

 

Viime postauksen makkaranlaittoputki jatkui vielä vähän aikaa viime viikolla:

makk-normal.jpgt%C3%A4ytel%C3%A4tty-normal.jpg

Jotain kivaa ja erikoista piti kuitenkin tietysti sitten keksiä, joten tein lättyjä ja paistoin väliin vähän makkaraa ja keitin parit porkkanat vielä kaveriksi. Ihan ok makuista oli, mutta kylläpä ne lätyt parhaalta maistuu edelleen ihan vadelmahillon kera!

 

Viime viikonloppuna olin kaverin luona yökylässä piiiitkästä aikaa, ja tietysti mahantäytteeksi piti jotain saada. Mietittiin ensin, että jaksettaisko pelkällä makialla, mutta päädyttiin sitten tekemään vastapainoksi myös jotain suolaista ja terveellistä:

kanasal-normal.jpg

Hunajamarinoitua kanaa, jäävuorisalaattia, pastaa, kurkkua, tomaattia ja kahden väristä paprikaa. NAMNAM! Ei voi muuta sanoa.

mutaa-normal.jpgmutaa2-normal.jpg

Jälkiruuaksi oli tosiaan sitten erityisen makeaa ja täydellisen onnistunutta mutakakkua (meidän kesken vain "mutaa"). LIDLin leivontasuklaa oli tällä kertaa perusraaka-aineena, ja paistoaika ohjeen 20min poiketen vain 13min. Ja ihanan löysää oli kyllä sisältä. Maistui myös seuraavana aamuna ja iltana ;)

 

Makean jälkiruuan lisäksi viime viikkoon kuului myös terveellinen jälkiruoka:

hedsal2-normal.jpg

Tällä kertaa mukana hedelmäsalaatissa oli omena, pari klementiiniä, yksi kiiwi ja purkki ananaspaloja :)

 

Hätävararatkaisuun tyydyin lauantaina salikeikan jälkeen:

munakas-normal.jpg

Kahden munan munakas upposi aikas nopeaa ja täytti vatsaa hetken ihan mukavasti. Vähän tosin tuntui siltä jälkeenpäin, että olisi kai sitä jotain muutakin voinut syödä. Mutta, niin käy välillä!