Heinäkuu on osaltani ollut tosi erilainen kuin yleensä. Ei vain huonon sään takia, vaan esimerkiksi sen takia että pääsin muuttamaan! Asun nykyään siis ihanassa saunallisessa ja parvekkeellisessa kaksiossa :)

Uuden kämpän keittiö on jo saanut leipomis- ja ruuanlaittokasteensa tässä muuton jälkeen kuluneiden kahden ja puolen viikon aikana, mutta hirveesti en oo kuvamateriaalia tänne blogiin saanut. Taitaa muuten olla vaan kaks kokkailukuvaa täältä. Nooo, ootellaan rauhassa ni jospa saisin tehtyä oman postauksen mun uudesta keittiöstä. Jossa muuten väreinä on tasoissa ihana tumman harmaa ja kaapeissa vaalea keltainen (?). Välitila on laitettu vaalean harmailla laatoilla nätisti ja kodinkoneet on hyvässä kunnossa. Tykkään.

No mutta niin, siihen kokkailuun. Viimeiseksi kuvatuksi kokkailuksi edellisessä kämpässä jäi tämä:

juusar.jpg

Viime postauksessakin kerrotusta pitsasta jäi vähän juustoraastetta, joten päätin käyttää sen hyödyksi. Kovin nättejä niistä ei tullut, eikä ne kohonneet mitenkään kivoiksi, mutta maku oli kyllä kohdillaan. Ja sehän se tärkeitä onkin! Yllättävän hyviä nää oli kylminä, päivän tai kaks vanhoina, kun laitoin päälle vadelmahilloa. Testaamisen arvoista.

 

Ihka ensimmäinen kokkailuni sen sijaan täällä uudessa kämpässäni oli mahtavan makoisa hedelmäsalaatti!

hedsal.jpg

Tein sen leffaruuaksi tyyliin kolmantena iltana muuton jälkeen, ja se maistui niin hyvältä ettei mitään rajaa. Leffa pätki netistä sen verran että se jäi kyllä katsomatta, mutta ainaski oli hyvät eväät ;)

 

Viime viikolla leivoin mutakakkua taas, koska rupesi vaan niin kovasti tekemään mieli. Siitä en ottanut kuvia, mutta takuuvarma hyvä tuli ja kaikki hävis. Mutakakun leipomista suosittelen jos ootte karkkilakossa tai minun tapaani karkinOSTOlakossa, ja leivontasuklaata ei lasketa ;)

Tänään sitten kokkailin suureen nälkääni kanapastaa pienellä twistillä: pilkoin pari tomaattia mukaan. En hirveesti oo ikinä osannu käyttää tomaattia lämpimiin ruokiin, mutta alan nyt opetella. Viimeksi laitoin sitä pitsaan ja nyt sitten pastaan. Näin kesäisin kun tomaatti on halpaa, tykkään ostaa sitä aamiaiselle leivän päälle, ja voisin nyt käyttää sitä sitten muuhunkin kun sitä kerran kaapista löytyy.

kanpastom.jpg

Alareunassa siis hunajamarinoitu kana paistumassa, sitten pasta kiehumassa ja tomaatit pilkottuna. Ruuanlaittoruokana mulla oli täysin uusi tuttavuus eli kaura-seesami-näkkäri, joka osoittautui varsin hyväksi! Halusin vaihtelua perusruisnäkkäriin ja hapankorppuun, joten etsin oikein jonkun tuollaisen vaalean kauranäkkärin. Ja oli kyllä hyvää :)

 

Niin ja tämä tosissaan harmittaa ettei tästä oo kuvia, sillä kaks viikkoa sitten tein perheelleni "tupari"ruuaksi kunnon brunssin, missä mulla oli tarjolla nakkimunakasta, patonkia (kaupasta) juustolla ja kinkulla, jugurttia ja jälkkäriksi, mitäpä muuta kuin hedelmäsalaattia. Kaikki sai mahan täyteen ja ainakin itse pärjäsin tuollaisella setillä pitkälle iltapäivään tai oikeastaan alkuiltaankin, ennen kuin teki mieli syödä jotain muuta. Eli hotelliaamiaistyyppiset brunssit kunniaan, jos on edessä pitkä päivä!